22/04/2019 22/04/2019 Με πολλούς συμβολισμούς και ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάζεται στη Βουλγαρία η Κυριακή των Βαΐων, την οποία ονομάζουν επίσης Κυριακή των Κοριτσιών, ή Ημέρα της Ιτιάς. Πολλά είναι τα έθιμα, στο επίκεντρο των οποίων βρίσκεται η ιτιά ως σύμβολο της γυναικείας αρχής. Δεμένη στον Σταυρό, “εξασφαλίζει” υγεία. Οι άνθρωποι πιστεύουν, ότι όλοι, όσοι είναι στολισμένοι με ιτιά,...
22 Απριλίου, 2019 - 8:00

“Άνθισε” η Βουλγαρία για τον Κύριο

Διαδώστε:
“Άνθισε” η Βουλγαρία για τον Κύριο

Με πολλούς συμβολισμούς και ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάζεται στη Βουλγαρία η Κυριακή των Βαΐων, την οποία ονομάζουν επίσης Κυριακή των Κοριτσιών, ή Ημέρα της Ιτιάς.
Πολλά είναι τα έθιμα, στο επίκεντρο των οποίων βρίσκεται η ιτιά ως σύμβολο της γυναικείας αρχής. Δεμένη στον Σταυρό, “εξασφαλίζει” υγεία. Οι άνθρωποι πιστεύουν, ότι όλοι, όσοι είναι στολισμένοι με ιτιά, θα είναι γεροί καθ’ όλη την διάρκεια του χρόνου.

Ανήμερα των Βαΐων εορτάζουν στην Βουλγαρία και όσοι φέρουν το όνομα κάποιου λουλουδιού.
Την ημέρα αυτή επίσης, φροντίζουν τους ανθόκηπους.
Με αυτή τη ημέρα είναι συνδεδεμένες πολλές δοξασίες και παραδόσεις που έχουν να κάνουν με το είδος του λουλουδιού. Βασιλικός, τριαντάφυλλο, γαρύφαλλο, όλα έχουν τον δικό τους συμβολισμό.
Την ημέρα αυτή φτιάχνουν στεφάνια από λουλούδια τα οποία τοποθετούν στα κεφάλια των παιδιών για να αποκτήσουν υγεία και ευλογία. Τα στεφάνια τοποθετούνται επίσης στην πόρτα του σπιτιού.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων