05/03/2022 05/03/2022 Εκστρατεία δωρεών για ανθρωπιστική βοήθεια στην Ουκρανία πραγματοποιεί το Πατριαρχείο Βουλγαρίας, καλώντας το ποίμνιο να συνεισφέρει όπως μπορεί, ενθυμούμενο τον λόγο του Κυρίου, από το Ευαγγέλιο της Κυριακής των Απόκρεω, που λέει ότι όταν βοηθάμε κάποιον από τους αδελφούς μας είναι σαν να βοηθάμε τον ίδιον τον Θεό. Επιμέλεια-Μετάφραση: Ευγενία Δίτσα Διαβάστε όλη την παραίνεση...
05 Μαρτίου, 2022 - 11:44
Τελευταία ενημέρωση: 05/03/2022 - 12:02

Ανθρωπιστική βοήθεια στην Ουκρανία στέλνει το Πατριαρχείο Βουλγαρίας

Διαδώστε:
Ανθρωπιστική βοήθεια στην Ουκρανία στέλνει το Πατριαρχείο Βουλγαρίας

Εκστρατεία δωρεών για ανθρωπιστική βοήθεια στην Ουκρανία πραγματοποιεί το Πατριαρχείο Βουλγαρίας, καλώντας το ποίμνιο να συνεισφέρει όπως μπορεί, ενθυμούμενο τον λόγο του Κυρίου, από το Ευαγγέλιο της Κυριακής των Απόκρεω, που λέει ότι όταν βοηθάμε κάποιον από τους αδελφούς μας είναι σαν να βοηθάμε τον ίδιον τον Θεό.

Επιμέλεια-Μετάφραση: Ευγενία Δίτσα

Διαβάστε όλη την παραίνεση του Πατριαρχείου Βουλγαρίας για αυτή του τη δράση:

Στις μέρες που κάθε Χριστιανός προσβλέπει στη σωτήρια σαρανταήμερη νηστεία, γινόμαστε μάρτυρες ενός αδελφοκτόνου πολέμου μεταξύ δύο εθνών. Ως αποτέλεσμα, χιλιάδες αθώοι άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και να μεταναστεύσουν ως πρόσφυγες που αναζητούν στέγη, τροφή και βοήθεια. Εκατοντάδες οικογένειες χωρίζονται και «μαυρίζουν» (σ.σ. από τη στεναχώρια), μητέρες με παιδιά ψάχνουν τρόπο να φύγουν από τις πόλεις όπου σπέρνεται η καταστροφή, ο πόνος, ο φόβος και ο θάνατος.

Με την ευλογία του Μακαριωτάτου Πατριάρχη Βουλγαρίας κ.κ. Νεόφυτου, το Τμήμα Φιλανθρωπίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Μητρόπολης Σόφιας ξεκίνησε εκστρατεία δωρεών για τη συγκέντρωση κεφαλαίων, με στόχο την αγορά ειδών πρώτης ανάγκης και προμηθειών που θα σταλούν για βοήθεια σε όσους έχουν ανάγκη.

Προτρέπουμε όλους, όσο το δυνατόν περισσότερο, να συμμετάσχουν στην εκστρατεία, ενθυμούμενοι τα λόγια του Κυρίου Ιησού Χριστού: « …ἀμὴν λέγω ὑμῖν, ἐφ᾿ ὅσον ἐποιήσατε ἑνὶ τούτων τῶν ἀδελφῶν μου τῶν ἐλαχίστων, ἐμοὶ ἐποιήσατε» (Ματθ. 25:40).

Μαζί με τη μετάνοια, την προσευχή και τη νηστεία, ας δείξουμε Χριστόμορφη αγάπη εμπράκτως και ας βοηθήσουμε τα θύματα του πολέμου στην Ουκρανία.

Ο λογαριασμός στον οποίο μπορεί κανείς να καταθέτει χρήματα είναι ο εξής:

Софийска св. митрополия
България, София 1000, ул. „Цар Калоян“ 7
Обединена Българска Банка
IBAN: BG84UBBS88885000706039
Отдел “Милосърдие и благотворителност”

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων