03/09/2020 03/09/2020 Αρχιερατική Θεία Λειτουργία επί τη ελεύση του αντιγράφου της Ιεράς Εικόνος του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου από την Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή (Αγίου Γεωργίου) Ζωγράφου του Αγίου Όρους, που ήρθε για να μείνει στον ναό,  τελέστηκε χθες, 2 Σεπτεμβρίου, στη Ροτόντα του Αγίου Γεωργίου στη Σόφια.  Η υποδοχή της Ιεράς Εικόνος έγινε στην αρχή του εκκλησιαστικού έτους, την 1η...
03 Σεπτεμβρίου, 2020 - 14:09
Τελευταία ενημέρωση: 03/09/2020 - 14:20

Αντίγραφο εικόνας του Αγίου Γεωργίου από τη Μονή Ζωγράφου στη Ροτόντα της Σόφιας

Διαδώστε:
Αντίγραφο εικόνας του Αγίου Γεωργίου από τη Μονή Ζωγράφου στη Ροτόντα της Σόφιας

Αρχιερατική Θεία Λειτουργία επί τη ελεύση του αντιγράφου της Ιεράς Εικόνος του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου από την Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή (Αγίου Γεωργίου) Ζωγράφου του Αγίου Όρους, που ήρθε για να μείνει στον ναό,  τελέστηκε χθες, 2 Σεπτεμβρίου, στη Ροτόντα του Αγίου Γεωργίου στη Σόφια

Η υποδοχή της Ιεράς Εικόνος έγινε στην αρχή του εκκλησιαστικού έτους, την 1η Σεπτεμβρίου.

Στο κήρυγμά του, ο βοηθός του Μητροπολίτου Σόφιας, Επίσκοπος Μπελογκραντσίκ κ. Πολύκαρπος, τόνισε: «Υποδεχθήκαμε με ιδιαίτερη επισημότητα χθες την τίμια εικόνα του Αγίου Γεωργίου, την οποία τοποθετήσαμε στον ναό προς πνευματική ενθάρρυνση και στήριξη του πιστού βουλγαρικού λαού. Ελπίζω η ημέρα που έφτασε το αντίγραφο αυτής της θαυματουργής εικόνας στον ναό να καθιερωθεί ως η τρίτη γιορτή του ναού, ώστε να υπηρετούμε και να τιμούμε τον Άγιο Γεώργιο στον δρόμο προς την Βασιλεία του Θεού».

Για πλούσιο φωτογραφικο υλικό, πατήστε εδώ

Η ροτόντα του Αγίου Γεωργίου στη Σόφια είναι το παλαιότερο καλοδιατηρημένο αρχαίο κτίριο στην πόλη. Χτίστηκε στις αρχές του 4ου αιώνα, κατά την εποχή του Ρωμαίου αυτοκράτορα Μεγάλου Κωνσταντίνου και της ακμής της αρχαίας πόλης Σερδικής.

Πρόκειται για ένα κυλινδρικό θολωτό κτίριο, ύψους 14 μέτρων και πλάτους περίπου 9,50 μέτρων. Ο χώρος του βωμού του είναι τετράγωνο, έχει τέσσερις συμμετρικές κόγχες και η κύρια είσοδος βρίσκεται στο δυτικό τοίχο.

Μετά την επίσημη αποδοχή του Χριστιανισμού στη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία, η Ροτόντα έγινε βαπτιστήριο (κτίριο βαπτίσματος). Κατά τη διάρκεια της βασιλείας του αυτοκράτορα Ιουστινιανού του Μεγάλου (που κυβέρνησε το 527-565), η Ροτόντα μετατράπηκε σε εκκλησία.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων