22/07/2023 22/07/2023 Ο Πατριάρχης Βουλγαρίας κ.κ. Νεόφυτος δέχθηκε σήμερα αντιπροσωπεία του Πατριαρχείου Αντιοχείας με επικεφαλής τον Επίσκοπο Εμιράτων κ. Γρηγόριο, αρχιγραμματέα της Ιεράς Συνόδου. Η συνάντηση έγινε στο κτίριο της Ιεράς Μητροπόλεως Σόφιας, και από τη μεριά της εν Βουλγαρία Ορθοδόξου Εκκλησίας παρέστησαν ο Μητροπολίτης Κεντρώας και Δυτικής Ευρώπης κ. Αντώνιος και ο Επίσκοπος Μελενίκου κ. Γεράσιμος,...
22 Ιουλίου, 2023 - 16:47
Τελευταία ενημέρωση: 22/07/2023 - 16:52

Αντιπροσωπεία του Πατριαρχείου Αντιοχείας επισκέφθηκε τον Πατριάρχη Βουλγαρίας 

Διαδώστε:
Αντιπροσωπεία του Πατριαρχείου Αντιοχείας επισκέφθηκε τον Πατριάρχη Βουλγαρίας 

Ο Πατριάρχης Βουλγαρίας κ.κ. Νεόφυτος δέχθηκε σήμερα αντιπροσωπεία του Πατριαρχείου Αντιοχείας με επικεφαλής τον Επίσκοπο Εμιράτων κ. Γρηγόριο, αρχιγραμματέα της Ιεράς Συνόδου.

Η συνάντηση έγινε στο κτίριο της Ιεράς Μητροπόλεως Σόφιας, και από τη μεριά της εν Βουλγαρία Ορθοδόξου Εκκλησίας παρέστησαν ο Μητροπολίτης Κεντρώας και Δυτικής Ευρώπης κ. Αντώνιος και ο Επίσκοπος Μελενίκου κ. Γεράσιμος, αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου.

Ο Επίσκοπος κ. Γρηγόριος μετέφερε τον αδελφικό χαιρετισμό του Πατριάρχη Αντιοχείας κ.κ. Ιωάννη, και εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για την ευκαιρία να επισκεφθεί τη Βουλγαρία και την εν Βουλγαρία Ορθόδοξη Εκκλησία.

Κατά τη συζήτηση που ακολούθησε, τέθηκε το ζήτημα της δημιουργίας βουλγαρικής εκκλησιαστικής κοινότητας στο Ντουμπάι, καθώς και της σύσφιξης των διαεκκλησιαστικών σχέσεων.

Σημειώνεται ότι στις 22 Οκτωβρίου του 2022, ο Σεβασμιώτατος κ. Αντώνιος συναντήθηκε με τον Πρέσβη των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (ΗΑΕ) στη Βουλγαρία, Sultan Rashid Sultan Alkaitub Alnuaimi, στις 25 Ιανουαρίου του 2023 ο Σεβασμιώτατος και ο Πρέσβης της Δημοκρατίας της Βουλγαρίας στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα Ivan Yordanov συναντήθηκαν στο Άμπου Ντάμπι με τον Επίσκοπο κ. Γρηγόριο.

Ως αποτέλεσμα αυτών των συναντήσεων, προέκυψε η ιδέα της ανέγερσης της βουλγαρικής εκκλησίας στην περιοχή Τζέμπελ Αλί του Εμιράτου του Ντουμπάι, όπου ζουν πολλοί Βούλγαροι. Επί του παρόντος, για τις πνευματικές τους ανάγκες, οι Βούλγαροι στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ταξιδεύουν πιο συχνά στο εμιράτο της Sharjah, όπου βρίσκεται μια ορθόδοξη εκκλησία.

     

Με πληροφορίες και φωτογραφίες από bg-patriarshia.bg (Ангел Карадаков)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων