24/04/2019 24/04/2019 Το Υπουργικό Συμβούλιο της Βουλγαρίας υπό τον πρωθυπουργό Μπόικο Μπορίσοφ ενέκρινε στις 24 Απριλίου επιπλέον 20,7 εκατομμύρια ευρώ (περίπου 10,5 εκατομμύρια ευρώ) σε κρατικές επιδοτήσεις για τις θρησκευτικές κοινότητες της χώρας  με 15 εκατομμύρια ευρώ να πηγαίνουν στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Βουλγαρίας και 5,7 εκατομμύρια στη μουσουλμανική μειονότητα. Στην επίσημη ανακοίνωση αναφέρεται ότι τα χρήματα...
24 Απριλίου, 2019 - 13:50

Αποδεσμεύονται τα κονδύλια για την Εκκλησίας της Βουλγαρίας

Διαδώστε:
Αποδεσμεύονται τα κονδύλια για την Εκκλησίας της Βουλγαρίας

Το Υπουργικό Συμβούλιο της Βουλγαρίας υπό τον πρωθυπουργό Μπόικο Μπορίσοφ ενέκρινε στις 24 Απριλίου επιπλέον 20,7 εκατομμύρια ευρώ (περίπου 10,5 εκατομμύρια ευρώ) σε κρατικές επιδοτήσεις για τις θρησκευτικές κοινότητες της χώρας  με 15 εκατομμύρια ευρώ να πηγαίνουν στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Βουλγαρίας και 5,7 εκατομμύρια στη μουσουλμανική μειονότητα.

Στην επίσημη ανακοίνωση αναφέρεται ότι τα χρήματα θα διατεθούν μέσω της αναδιάρθρωσης των δαπανών στον εθνικό προϋπολογισμό για το 2019, σύμφωνα με τις  τροποποιήσεις του νόμου περί θρησκειών που εγκρίθηκαν το 2018 και το 2019. Οι τροποποιήσεις αυτές καθορίζουν τα κριτήρια βάσει των οποίων θα εγκρίνονται και χορηγούνται οι κρατικές επιδοτήσεις στις θρησκευτικές κοινότητες.

Μιλώντας πριν από τη συνάντηση του Υπουργικού Συμβουλίου, ο Μπορίσοφ είπε ότι τα εν λόγω χρήματα ήταν αυτά που υποσχέθηκαν στην Ιερά Σύνοδο της Βουλγαρικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.

“Έτσι, σήμερα, Μεγάλη Τετάρτη, όπως δεσμευτήκαμε προς την Ιερά Σύνοδο, οι ιερείς μπορούν να πάρουν τους μισθούς τους, όπως απαιτεί ο νόμος”, δήλωσε ο Μπορίσοφ.

Μετά τις σχετικές τροποποιήσεις στον τρόπο χρηματοδότησης της Εκκλησίας, είχε προκληθεί πρόβλημα στην εκταμίευση των χρημάτων με αποτέλεσμα να υπάρξουν καθυστερήσεις στις πληρωμές των Ιερέων.

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων