26/02/2023 26/02/2023 Η Ιερά Σύνοδος της εν Βουλγαρία Ορθοδόξου Εκκλησίας, εξέτασε επιστολή που έλαβε από τον Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ Θεόδωρο Β’ σχετικά με την ρωσική εισπήδηση στην Αφρική. Επιμέλεια Σβετλάνα Λεβίτσκι Συγκεκριμένα, η επιστολή αναφερόταν στις μη κανονικές ενέργειες του Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλο στα εδάφη του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας,...
26 Φεβρουαρίου, 2023 - 8:35
Τελευταία ενημέρωση: 26/02/2023 - 8:41

Απόφαση του Πατριαρχείου Βουλγαρίας για την ρωσική εισπήδηση στην Αφρική

Διαδώστε:
Απόφαση του Πατριαρχείου Βουλγαρίας για την ρωσική εισπήδηση στην Αφρική

Η Ιερά Σύνοδος της εν Βουλγαρία Ορθοδόξου Εκκλησίας, εξέτασε επιστολή που έλαβε από τον Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ Θεόδωρο Β’ σχετικά με την ρωσική εισπήδηση στην Αφρική.

Επιμέλεια Σβετλάνα Λεβίτσκι

Συγκεκριμένα, η επιστολή αναφερόταν στις μη κανονικές ενέργειες του Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλο στα εδάφη του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, στην επιβολή εκκλησιαστικής ποινής στον «Πατριαρχικό Έξαρχο Αφρικής» του Πατριαρχείου Μόσχας, Μητροπολίτη Κλιν κ. Λεωνίδα Γκορμπατσώφ.

Η Ιερά Σύνοδος αποφάσισε ομόφωνα ότι η επιστολή θα πρέπει να αποσταλεί στην Επιτροπή Κανονικού Δικαίου της Ιεράς Συνόδου η οποία θα διερευνήσει διεξοδικά το πρόβλημα που έχει προκύψει στην επικράτεια του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, και στη συνέχεια θα εισαγάγει τα συμπεράσματά της.

Έως ότου διεξαχθεί έρευνα από την Επιτροπή, η Ιερά Σύνοδος, μετά από ψηφοφορία, αποφάσισε ότι ο κλήρος της εν Βουλγαρία Ορθοδόξου Εκκλησίας θα απέχει από την τέλεση συλλείτουργου και κάθε ιεροπραξίας με τον Μητροπολίτη Κλιν κ. Λεωνίδα Γκορμπατσώφ.

Υπέρ της απόφασης ψήφισαν ο Πατριάρχης Βουλγαρίας κ.κ. Νεόφυτος και οι Μητροπολίτες Μεγάλου Τυρνόβου κ. Γρηγόριος, Φιλιππούπολης κ. Νικόλαος, Νευροκοπίου κ. Σεραφείμ, Ρούσε κ. Ναούμ, Στάρα Ζαγκόρας κ.  Κυπριανός, Βράτσης κ. Γρηγόριος, Δοροστόλου κ. Ιάκωβος.

Οι Μητροπολίτες Λόβετς κ. Γαβριήλ, Βάρνας και Μεγάλης Πρεσλάβας κ. Ιωάννης, και Βιδινίου κ. Δανιήλ ψήφισαν «κατά».

 

Διαβάστε ακόμη: Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας για την Ρωσική εισπήδηση στην Αφρική

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων