26/01/2022 27/01/2022 Ένας νεαρός άνδρας αποπειράθηκε να κλέψει τάματα πιστών (κυρίως κοσμήματα) από τον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στη Σόφια, αλλά πιάστηκε από τον ιερέα του ναού, προτού προλάβει να φύγει, χάρη στο σύστημα καμερών του ναού. Ο επί 17 έτη ιερέας του ναού, π. Βασίλειος, είδε το δράστη την ώρα που έκλεβε και κινήθηκε άμεσα,...
26 Ιανουαρίου, 2022 - 15:37
Τελευταία ενημέρωση: 27/01/2022 - 4:25

Απόπειρα κλοπής σε ναό της Σόφιας – Τον έπιασε ο ιερέας

Διαδώστε:
Απόπειρα κλοπής σε ναό της Σόφιας – Τον έπιασε ο ιερέας

Ένας νεαρός άνδρας αποπειράθηκε να κλέψει τάματα πιστών (κυρίως κοσμήματα) από τον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στη Σόφια, αλλά πιάστηκε από τον ιερέα του ναού, προτού προλάβει να φύγει, χάρη στο σύστημα καμερών του ναού. Ο επί 17 έτη ιερέας του ναού, π. Βασίλειος, είδε το δράστη την ώρα που έκλεβε και κινήθηκε άμεσα, πιάνοντάς τον μετά από καταδίωξη!

Επιμέλεια-Μετάφραση: Ευγενία Δίτσα

Ο ίδιος, μάλιστα, δήλωσε ότι τέτοια περιστατικά δεν αποτελούν εξαίρεση.

Τα πλάνα της κάμερας δείχνουν έναν νεαρό άνδρα να μπαίνει στην εκκλησία το μεσημέρι, να αγοράζει ένα κερί και να προσεύχεται και στη συνέχεια να κατευθύνεται προς την εικόνα της Παναγίας.

«Ήρθα στο βωμό, για να πάρω κάτι και τον άκουσα να χτυπά το τζάμι της εικόνας. Τον ρώτησα τι κάνει, ήμουν ακόμα μακριά. Απάντησε ότι… γαντζώθηκε στο προσκύνημα. Τη στιγμή που πλησίασα, είδα ότι έλειπε μια από τις αλυσίδες, η οποία έχει πολλές δωρεές πάνω – κοσμήματα/τάματα πιστών», είπε ο πατήρ Βασίλειος.

Ο άντρας έτρεξε, ακολουθούμενος από τον πατέρα Βασίλειο.

«Κατάφερα να τον προλάβω, τον έριξα στο έδαφος, πολλά από τα πράγματα που είχε καταφέρει να αρπάξει έπεσαν μέσα απ’ τα ρούχα του. Στο ένα χέρι είχε μια πένσα, με την οποία είχε σπάσει το λουκέτο», είπε ο πατήρ.

Ο Κρίστιαν Στόιτσεφ, που είδε τι συνέβη, περιέγραψε τη σκηνή:

«Έτρεξα να δω τι μπορώ να κάνω για να βοηθήσω και είδα ότι ο πατήρ Βασίλειος τον είχε ήδη πιάσει και είχε καλέσει την αστυνομία. Το πιο αστείο ήταν ότι όταν έσπρωχνες λίγο τον κλέφτη, του έπεφταν διάφορα δαχτυλίδια και κοσμήματα, που είχε πάρει από την εκκλησία», λέει ο Κρίστιαν.

Ο άνδρας κρατήθηκε από την αστυνομία για 24 ώρες και ορίστηκε προανάκριση.

Πηγή: btvnovinite.bg

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων