13/11/2022 13/11/2022 Στον νεόδμητο Ιερό Ναό Αγίου Ευθυμίου Τυρνόβου, Βούλγαρου Πατριάρχη και λόγιου του 14ου αιώνα, στη Σόφια, έκανε αυτοψία ο Επίσκοπος Μπελογκραντσίκ κ. Πολύκαρπος, βοηθός του Πατριάρχη Βουλγαρίας κ.κ. Νεοφύτου. Της Σβετλάνα Λεβίτσκι Ο Επίσκοπος κ. Πολύκαρπος επόπτευσε την πορεία των εργασιών που ξεκίνησαν πριν από μια εβδομάδα, και ενημερώθηκε αναλυτικά για την πρόοδο της ανέγερσης...
13 Νοεμβρίου, 2022 - 10:26
Τελευταία ενημέρωση: 13/11/2022 - 10:28

Αυτοψία σε νεόδμητο Ιερό Ναό Αγίου Ευθυμίου στη Σόφια

Διαδώστε:
Αυτοψία σε νεόδμητο Ιερό Ναό Αγίου Ευθυμίου στη Σόφια

Στον νεόδμητο Ιερό Ναό Αγίου Ευθυμίου Τυρνόβου, Βούλγαρου Πατριάρχη και λόγιου του 14ου αιώνα, στη Σόφια, έκανε αυτοψία ο Επίσκοπος Μπελογκραντσίκ κ. Πολύκαρπος, βοηθός του Πατριάρχη Βουλγαρίας κ.κ. Νεοφύτου.

  • Της Σβετλάνα Λεβίτσκι

Ο Επίσκοπος κ. Πολύκαρπος επόπτευσε την πορεία των εργασιών που ξεκίνησαν πριν από μια εβδομάδα, και ενημερώθηκε αναλυτικά για την πρόοδο της ανέγερσης του ναού, καθώς και για τα επικείμενα σχέδια σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα ανέγερσης του νέου Ναού.

“Δόξα τω θεώ! Οι εργασίες του Ορθόδοξου Ναού πάνε καλά. Η πρώτη αυτοψία είναι ενθαρρυντική», είπε και ευχήθηκε στον προϊστάμενο και την κατασκευαστική ομάδα να πάνε όλα ομαλά, χωρίς ατυχήματα και σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, έτσι ώστε σύντομα να γίνει ο καθαγιασμός.

Εκ μέρους του Πατριάρχη Βουλγαρίας κ.κ. Νεοφύτου τους ευχαρίστησε για την αγάπη και την επιμονή στην πνευματική ζωή και την οικοδόμηση του ναού.

Οι παρευρισκόμενοι ευχαρίστησαν τους κληρικούς και τους εκπροσώπους της Μητρόπολης Σόφιας για την επίσκεψη, τη στήριξη, καθώς και για τις κατευθύνσεις στην κατασκευή.

Ο θεμέλιος λίθος για την ανέγερση του ναού τέθηκε πανηγυρικά στις 20 Ιανουαρίου 2022 από τον Επίσκοπο Μπελογκραντσίκ, παρουσία Προέδρου της Δημοκρατίας της Βουλγαρίας, Ρούμεν Γκεοργκίεφ Ράντεφ, και της Δημάρχου Σόφιας, Γιορντάνκα Φαντάκοβα, καθώς και εκπροσώπων διαφόρων φορέων και οργανισμών.

Φωτογραφίες (Kostadin Trenev) ΕΔΩ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων