04/03/2021 04/03/2021 Με αφορμή τη συμπλήρωση 143 ετών από την Απελευθέρωση της Βουλγαρίας πραγματοποιήθηκαν στην Σόφια μια σειρά τιμητικών εκδηλώσεων. Στο πλαίσιο αυτών, ο Επίσκοπος Μελενίκου και Γραμματέας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Βουλγαρίας κ. Γεράσιμος τέλεσε τρισάγιο στη μνήμη όσων σκοτώθηκαν στο πεδίο της μάχης για την ελευθερία της πατρίδας. Ο Επίσκοπος Γεράσιμος διάβασε επίσης...
04 Μαρτίου, 2021 - 8:48
Τελευταία ενημέρωση: 04/03/2021 - 8:13

Δέηση για την επέτειο απελευθέρωσης της Βουλγαρίας

Διαδώστε:
Δέηση για την επέτειο απελευθέρωσης της Βουλγαρίας

Με αφορμή τη συμπλήρωση 143 ετών από την Απελευθέρωση της Βουλγαρίας πραγματοποιήθηκαν στην Σόφια μια σειρά τιμητικών εκδηλώσεων.

Στο πλαίσιο αυτών, ο Επίσκοπος Μελενίκου και Γραμματέας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Βουλγαρίας κ. Γεράσιμος τέλεσε τρισάγιο στη μνήμη όσων σκοτώθηκαν στο πεδίο της μάχης για την ελευθερία της πατρίδας.

Ο Επίσκοπος Γεράσιμος διάβασε επίσης μήνυμα εκ μέρους του Πατριάρχη Βουλγαρίας κ.κ. Νεοφύτου: “”Είναι μια μέρα λαμπρής χαράς και περηφάνιας, ανάμνησης και προσευχής για όλους εκείνους που στις μέρες του απελευθερωτικού πολέμου έδωσαν τη ζωή τους. (…) Η Ορθόδοξη Εκκλησία προσεύχεται στον Παντοδύναμο για ελευθερία και ανεξαρτησία και για την ευημερία της Ορθόδοξης Βουλγαρικής οικογένειας”
Μετά την δέηση στον ναό, οι εορτασμοί συνεχίστηκαν μπροστά από το Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, όπου συμμετείχαν μέλη της κυβέρνησης, της αντιπολίτευσης, τοπικοί άρχοντες αλλά και πολλοί πολίτες.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων