23/03/2022 24/03/2022 Δεν αναμένεται να πραγματοποιηθεί άμεσα συνάντηση μεταξύ του Πατριάρχη Βουλγαρίας κ.κ. Νεοφύτου και του Πρωθυπουργού της χώρας Κίριλ Πέτκοφ, όπως αναφέρουν δημοσιεύματα του ηλεκτρονικού τύπου στην γειτονική χώρα. Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, το Υπουργικό Συμβούλιο έχει ενημερωθεί για την πρόθεση του Πρωθυπουργού να συναντηθεί με τον Μακαριώτατο. Ωστόσο, το πρωτόκολλο προβλέπει ότι μια τέτοια συνάντηση...
23 Μαρτίου, 2022 - 22:12
Τελευταία ενημέρωση: 24/03/2022 - 3:11

Δεν αναμένεται συνάντηση Πατριάρχη Βουλγαρίας-Πρωθυπουργού Πέτκοφ

Διαδώστε:
Δεν αναμένεται συνάντηση Πατριάρχη Βουλγαρίας-Πρωθυπουργού Πέτκοφ

Δεν αναμένεται να πραγματοποιηθεί άμεσα συνάντηση μεταξύ του Πατριάρχη Βουλγαρίας κ.κ. Νεοφύτου και του Πρωθυπουργού της χώρας Κίριλ Πέτκοφ, όπως αναφέρουν δημοσιεύματα του ηλεκτρονικού τύπου στην γειτονική χώρα.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, το Υπουργικό Συμβούλιο έχει ενημερωθεί για την πρόθεση του Πρωθυπουργού να συναντηθεί με τον Μακαριώτατο. Ωστόσο, το πρωτόκολλο προβλέπει ότι μια τέτοια συνάντηση μπορεί να πραγματοποιηθεί μόνο μετά από αποστολή σχετικών ενημερωτικών επιστολών μεταξύ του Πρωθυπουργού, του Υπουργικού Συμβουλίου και του Πατριάρχη Βουλγαρίας. Προς το παρόν αυτό δεν έχει συμβεί.

Την ίδια ώρα ο εκπρόσωπος της Ιεράς Συνόδου π. Νικόλαος Γκεοργκίεφ με δηλώσεις του στα τοπικά μέσα ενημέρωσης εξήγησε ότι το πρωτόκολλο του Πατριαρχείου Βουλγαρίας προβλέπει ότι η συνάντηση μπορεί να πραγματοποιηθεί παρουσία όλων των μελών της Ιεράς Συνόδου. «Αυτό μπορεί να συμβεί όταν συνεδριάσει η Ιερά Σύνοδος. Και σήμερα δεν πρόκειται να γίνει κάτι τέτοιο», πρόσθεσε.

Όπως αναφέρει ο ιστότοπος trud.bg, από την πλευρά της η εκπρόσωπος του Πρωθυπουργού Λένα Μπορισλάβοβα απαντώντας σε ερώτηση για τον στόχο της συνάντησης δήλωσε:

«Μια τέτοια συνάντηση θα έπρεπε να είχε γίνει ίσως νωρίτερα. Ο μόνος στόχος είναι να συναντήσει ο Πρωθυπουργός τον Πατριάρχη Νεόφυτο».

 

Κεντρική Φωτογραφία Αρχείου

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων