05/04/2021 05/04/2021 Τον περασμένο μήνα (Μάρτιο 2021), με την ευλογία του Αγιωτάτου Πατριάρχη Βουλγαρίας και Μητροπολίτου Σόφιας κ.κ. Νεόφυτου, για πρώτη φορά η Ιερά Μητρόπολη Σόφιας διοργάνωσε διαγωνισμό φωτογραφίας με θέμα την καλή αγγελία (καλό νέο), αφιερωμένο στη γιορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου. Ο σκοπός της Ιεράς Μητροπόλεως ήταν να δείξει μέσω του φακού πώς τα καλά...
05 Απριλίου, 2021 - 15:45
Τελευταία ενημέρωση: 05/04/2021 - 17:19

Διαγωνισμός φωτογραφίας: «Τα καλά νέα»

Διαδώστε:
Διαγωνισμός φωτογραφίας: «Τα καλά νέα»

Τον περασμένο μήνα (Μάρτιο 2021), με την ευλογία του Αγιωτάτου Πατριάρχη Βουλγαρίας και Μητροπολίτου Σόφιας κ.κ. Νεόφυτου, για πρώτη φορά η Ιερά Μητρόπολη Σόφιας διοργάνωσε διαγωνισμό φωτογραφίας με θέμα την καλή αγγελία (καλό νέο), αφιερωμένο στη γιορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.

Ο σκοπός της Ιεράς Μητροπόλεως ήταν να δείξει μέσω του φακού πώς τα καλά νέα της σύλληψης του Σωτήρα Χριστού φέρνουν χαρά στον άνθρωπο και σε όλα τα δημιουργήματα. Όλοι όσοι ήταν από 18 και άνω και ήθελαν να στείλουν τις δικές τους φωτογραφίες, εκτός από τους υπαλλήλους της Ιεράς Μητρόπολης της Σόφιας, μέλη της κριτικής επιτροπής ή τους συγγενείς τους, είχαν το δικαίωμα να συμμετάσχουν στον διαγωνισμό.

Τελικά, στον διαγωνισμό συμμετείχαν 25 συμμετέχοντες από όλη τη Βουλγαρία με συνολικά 49 πρωτότυπες φωτογραφίες.

Οι βραβευθέντες και τα έργα τους ανακοινώθηκαν χθες, 4 Απριλίου 2021 – Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως, ενώ οι αιτήσεις γίνονται δεκτές για όλο τον προηγούμενο μήνα.

Οι βραβευμένες φωτογραφίες επιλέχθηκαν από μια κριτική επιτροπή αποτελούμενη από: τον Επίσκοπο Μπελογκραντσίκ Πολύκαρπο, τον ιερέα Γκεόρκι Ντιμίτροφ από την Αγία Τριάδα Σόφιας, τον Δρ. Αντρέι Κασάμποφ, Προϊστάμενο του Τμήματος Πολιτιστικών Πληροφοριών της Ιεράς Μητρόπολης Σόφιας και τους φωτογράφους της επίσημης ιστοσελίδας του Πατριαρχείου Βουλγαρίας: Βέσελα Ιγνάτοβα και Πλάμεν Μιχάιλοφ.

Πολλές φωτογραφίες ήταν πολύ υψηλής ποιότητας, με αποτέλεσμα να δυσκολευτούν οι κριτές στις αποφάσεις τους. Βασικό κριτήριο ήταν η τελικά η φωτογραφία να συνδυάζει φωτογραφικές δεξιότητες και ένα σαφές πνευματικό μήνυμα, που σχετίζεται με το θέμα των καλών νέων.

Πρώτο βραβείο: 150 λέβα (75 ευρώ):

Νικολίνα Γιόβεβα, Φιλιππούπολη (Πλόβντιφ), 28 ετών

2ο βραβείο: 100 λέβα (50 ευρώ):

Κονσταντίν Ομπρέτενοφ, Σόφια, 25 ετών

3ο βραβείο: 50 λέβα (25 ευρώ):

Ράντοσλαβ Σβηρέτσοφ, Σόφια, 21 ετών

Πρώτο ειδικό βραβείο – Μάθημα φωτογραφίας:

Ιβάνκα Ρουσνάκοβα, Σόφια, 23 ετών

Δεύτερο ειδικό βραβείο – Μάθημα φωτογραφίας:

Κριστίνα Λάτεβα, Σόφια, 32 ετών

Επίσης, η Μητρόπολη θα απονείμει και βραβεία ενθάρρυνσης για τη συνολική συμμετοχή τους στον διαγωνισμό  στον Κίριλ Ναϊντένοφ από το Ασένοφγκραντ (Στενήμαχο), 29 ετών, τη Σλαβιάνα Κράστεβα από τη Σόφια (19 ετών) και τον Πέταρ Τσαπκάνοφ από το χωριό Καμπίλε, 30 ετών.

Όλοι οι βραβευμένοι συμμετέχοντες θα λάβουν ένα ειδικό δίπλωμα και ένα δώρο – το πρώτο Πασχαλινό τεύχος του νέου περιοδικού της Ιεράς Επισκοπής της Σόφιας “Η φωνή της Επισκοπής”, όπου και θα εκδοθούν οι καλύτερες φωτογραφίες.

Επιμέλεια-Μετάφραση: Ευγενία Δίτσα

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων