02/01/2021 02/01/2021 Την πρώτη ημέρα του νέου 2021, όταν η Εκκλησία γιορτάζει την Περιτομή του Κυρίου και τη μνήμη του Μεγάλου Αγίου Βασιλείου, στον Μητροπολιτικό Καθεδρικό Ναό  της Αγίας Κυριακής στη Σόφια, πρωτεύουσα της Βουλγαρίας, τελέστηκε η Θεία Λειτουργία του Αγίου Βασιλείου.  Με την ευλογία του Μακαριωτάτου Πατριάρχη Βουλγαρίας κ.κ. Νεοφύτου, ο Επίσκοπος Μπελογκραντσίκ κ. Πολύκαρπος προεξήρχε...
02 Ιανουαρίου, 2021 - 10:24
Τελευταία ενημέρωση: 02/01/2021 - 10:05

Δοξολογία για το νέο έτος στο Πατριαρχείο Βουλγαρίας

Διαδώστε:
Δοξολογία για το νέο έτος στο Πατριαρχείο Βουλγαρίας

Την πρώτη ημέρα του νέου 2021, όταν η Εκκλησία γιορτάζει την Περιτομή του Κυρίου και τη μνήμη του Μεγάλου Αγίου Βασιλείου, στον Μητροπολιτικό Καθεδρικό Ναό  της Αγίας Κυριακής στη Σόφια, πρωτεύουσα της Βουλγαρίας, τελέστηκε η Θεία Λειτουργία του Αγίου Βασιλείου. 

Με την ευλογία του Μακαριωτάτου Πατριάρχη Βουλγαρίας κ.κ. Νεοφύτου, ο Επίσκοπος Μπελογκραντσίκ κ. Πολύκαρπος προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας ενώ συλλειτούργησαν Ιερείς του Πατριαρχείου Βουλγαρίας ενώ τα Αναλόγια διακόνησε μια χορωδία της Εκκλησίας με επικεφαλής τον καθηγητή Miroslav Popsavov.

Μετά τη Θεία Λειτουργία και τη Δοξολογία για την έναρξη του νέου έτους,  ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος ανέγνωσε το μήνυμα του Μακαριωτάτου Πατριάρχου για την νέα χρονιά ενώ ευχήθηκε σε όσους εόρταζαν. Στο μήνυμά του μεταξύ άλλων τόνισε την ευγνωμοσύνη στον Θεό και σημείωσε: “Ελπίζουμε το 2020, το οποίο όχι μόνο για εμάς αλλά και για ολόκληρο τον κόσμο ήταν ένα έτος άνευ προηγουμένου με την πανδημία, να μας κάνει πιο σοφούς και προσευχόμαστε να αγωνιστούμε όλοι μαζί για το δώρο της επίγειας ζωής εν αναμονή και προετοιμασίας για την αιωνιότητα και τη Βασιλεία του Θεο”.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων