04/08/2021 04/08/2021 Το απόγευμα της Τρίτης 3 Αυγούστου εγκαινιάστηκε στην Μονή Μπάτσκοβο του Πατριαρχείου Βουλγαρίας μια έκθεση με Εικόνες του Βουλγαρικού Αγιογραφικού Συλλόγου. Την έκθεση εγκαινίασε ο Ηγούμενος της Μονής Μπάτσκοβο  Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Βελίκης κ. Σιώνιος με την παρουσία των Αγιογράφων που συμμετέχουν στην έκθεση και των προσκυνητών που βρέθηκαν στην Ιερά Μονή. “Οι Εικόνες είναι το...
04 Αυγούστου, 2021 - 9:12

Εγκαίνια Έκθεσης Αγιογραφίας στη Μονή Μπάτσκοβο

Διαδώστε:
Εγκαίνια Έκθεσης Αγιογραφίας στη Μονή Μπάτσκοβο

Το απόγευμα της Τρίτης 3 Αυγούστου εγκαινιάστηκε στην Μονή Μπάτσκοβο του Πατριαρχείου Βουλγαρίας μια έκθεση με Εικόνες του Βουλγαρικού Αγιογραφικού Συλλόγου. Την έκθεση εγκαινίασε ο Ηγούμενος της Μονής Μπάτσκοβο  Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Βελίκης κ. Σιώνιος με την παρουσία των Αγιογράφων που συμμετέχουν στην έκθεση και των προσκυνητών που βρέθηκαν στην Ιερά Μονή.

“Οι Εικόνες είναι το ευρύτερο παράθυρο στο Μυστήριο της πίστης” ανέφερε μεταξύ άλλων ο Επίσκοπος στην ομιλία του στα εγκαίνια ενώ στη συνέχεια ευχήθηκε στους καλλιτέχνες να εμπνέονται από το Άγιο Πνεύμα και να συνεχίσουν να μεταδίδουν τη χάρη και την καλοσύνη του Θεού. Ιδιαίτερα στάθηκε στην εποχή που εγκαινιάζεται η έκθεση καθώς συμπληρώνονται 118 χρόνια από την εθνική ανεξαρτησία των Βουλγάρων. Στην εκδήλωση συμμετείχαν και γνωστοί καλλιτέχνες της Βουλγαρίας με τον τραγουδιστή Volodya Stoyanov να ερμηνεύει λαϊκά τραγούδια.

Ο Επίσκοπος Βελίκης κ. Σιώνιος ευχαρίστησε τον κ. Stoyanov και του πρόσφερε ένα βιβλίο από το ανακαινισμένο Μοναστήρι των Αγίων Πάντων.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων