13/07/2021 13/07/2021 Εγκαίνια με αγιασμό τέλεσε στο ανακαινισμένο κτήριο του Ιδρύματος «Για τα παιδιά μας» ο Θεοφιλέστατος Eπίσκοπος Μπελογκραντσίκ κ. Πολύκαρπος, βοηθός του Πατριάρχη Βουλγαρίας κ.κ. Νεοφύτου, στις 9 Ιουλίου. Το Ίδρυμα είναι ένας μη κυβερνητικός οργανισμός, που εκτελεί κοινωνική εργασία και συνεισφέρει  στην κρατική πολιτική για την προστασία των παιδιών. Παρέχει επαγγελματικές κοινωνικές υπηρεσίες για τα...
13 Ιουλίου, 2021 - 10:05
Τελευταία ενημέρωση: 13/07/2021 - 10:12

Εγκαίνια και αγιασμός σε κτήριο του Ιδρύματος «Για τα παιδιά μας»

Διαδώστε:
Εγκαίνια και αγιασμός σε κτήριο του Ιδρύματος «Για τα παιδιά μας»

Εγκαίνια με αγιασμό τέλεσε στο ανακαινισμένο κτήριο του Ιδρύματος «Για τα παιδιά μας» ο Θεοφιλέστατος Eπίσκοπος Μπελογκραντσίκ κ. Πολύκαρπος, βοηθός του Πατριάρχη Βουλγαρίας κ.κ. Νεοφύτου, στις 9 Ιουλίου.

Το Ίδρυμα είναι ένας μη κυβερνητικός οργανισμός, που εκτελεί κοινωνική εργασία και συνεισφέρει  στην κρατική πολιτική για την προστασία των παιδιών. Παρέχει επαγγελματικές κοινωνικές υπηρεσίες για τα πιο ευάλωτα παιδιά σε νεαρή ηλικία, προωθώντας μόνιμες και ασφαλείς οικογενειακές σχέσεις. «Ο στόχος δεν είναι να έχουμε έναν Βούλγαρο, που σαν παιδί περνά τα πρώτα χρόνια της ζωής του στην απομόνωση των αποκαλούμενων στη Βουλγαρία κοινωνικών σπιτιών, αλλά να ζήσει με ασφάλεια και να αγαπηθεί σε μια οικογένεια».

Η ομάδα, η οποία αποτελείται από διάφορους ειδικούς, εργάζεται για να αποτρέψει την εγκατάλειψη των νεογέννητων και την έγκαιρη παρέμβαση, την επανένταξη των παιδιών από τα κοινωνικά σπίτια στις οικογένειές τους, σχεδιάζει ανάδοχη φροντίδα, υποστηρίζει την υιοθέτηση παιδιών ή γονέων από συγγενείς. Από την άλλη πλευρά, κινητοποιεί τους φορείς της κοινωνίας για την προστασία των παιδιών, εργαζόμενο για την ανάπτυξη πολιτικών για τα παιδιά.

Κατά τα εγκαίνια, η Ιβάνκα Σαλαπάτοβα, εκτελεστική διευθύντρια του ιδρύματος, μοιράστηκε με ενθουσιασμό πληροφορίες για το ξεκίνημα της προσπάθειας, όταν το κτίριο ήταν το κοινωνικό σπίτι “Αγία Σοφία”, όπου ζούσαν τρία εγκαταλελειμμένα παιδιά.

«Αρχίσαμε να δίνουμε ένα νέο μήνυμα σε αυτά τα παιδιά. Συνειδητοποίησαν ότι είναι τα παιδιά μας και ότι τα αγαπάμε πραγματικά. Και αν ως τώρα δεν είχαν την ευκαιρία να αγαπηθούν από την οικογένεια, είμαστε εκείνοι που θα κάνουμε ό, τι περνάει από το χέρι μας, για να αλλάξει αυτό. Πριν από λίγα χρόνια είχαμε την ευκαιρία να βαφτίσουμε αρκετά παιδιά, γιατί θέλαμε να δείξουμε ότι όταν αγαπάμε τα παιδιά μας, πρέπει αυτό να συμβαδίζει με την πίστη μας στον Θεό και το αγαθό… Βοηθήσαμε τους γονείς τους να μην φύγουν. Δεν το έκαναν, γιατί τους δώσαμε την ευκαιρία να ζήσουν τη βάφτιση των παιδιών τους και πείστηκαν ότι στην ανατροφή των παιδιών τους δεν είναι μόνοι. Είμαστε μαζί τους… Σήμερα είναι μια ξεχωριστή στιγμή, γιατί σε αυτό το κτίριο, στο οποίο τα παιδιά αρχικά ήταν μόνα, καταφέραμε να τους ενσταλάξουμε την πίστη και την αγάπη μας», είπε η κα Σαλαπάτοβα και στράφηκε στον Επίσκοπο, λέγοντας:

«Υποστηρίζετε τον καθένα μας… Μη μας ευχαριστείτε για την πρόσκληση. Ήταν αυτονόητο. Μαζί μπορούμε να παλέψουμε για το καλό, γιατί είναι πολύ δύσκολο να υπερασπιστούμε την πίστη και το καλό όταν μιλάμε για μικρά παιδιά που έχουν εγκαταλειφθεί».

Παρουσία όλων των υπαλλήλων, δασκάλων και παιδαγωγών του ιδρύματος, ο Επίσκοπος Μπελογκραντσίκ τέλεσε τον αγιασμό και μετέφερε την ευλογία του Μακαριωτάτου Πατριάρχη Βουλγαρίας κ.κ. Νεόφυτου.

Στο τέλος της ακολουθίας, ο Επίσκοπος τόνισε:

«Αγαπητοί φίλοι, είναι μεγάλη τιμή για μένα να εισχωρήσω στην πνευματική σας χαρά. Θυμάμαι πάντα τα λόγια των Αγίων Αποστόλων που λένε – «Τιμή και δόξα σε όσους κάνουν καλό». Η υπηρεσία προς τα νεότερα παιδιά του Χριστού δεν είναι, επομένως, η δουλειά σας. Είναι μια επαγγελματική κατεύθυνση και μια διακονία συνάμα. Είναι χαρά για μένα να είμαι ανάμεσά σας. Είθε ο Θεός να σας δώσει δύναμη, να σας περιβάλει με την αγάπη Του και το έλεος Του, για να σας προσδώσει πνευματική δύναμη και να προχωρήσετε μπροστά στο έργο σας, βοηθώντας, σύμφωνα με τις δυνάμεις σας, στην εξέλιξη των ικανοτήτων και των ονείρων τους αυτά τα υπέροχα πλάσματα, τα παιδιά. Με τις πρεσβείες του Αγίου Στυλιανού, του προστάτη των παιδιών, είθε να είστε υγιείς και να διασκορπίζετε οι ακτίνες του καλού με το παράδειγμα σας!», ευχήθηκε ο Επίσκοπος και τέλεσε τον αγιασμό σε όλα τα γραφεία και τα δωμάτια του κτηρίου.

Επιμέλεια-Μετάφραση: Ευγενία Δίτσα

Πηγή: bg-patriarshia.gr, Весела Игнатова

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων