06/08/2022 07/08/2022 του Νίκου Οικονόμου / ope.gr Αναφορές στον πόλεμο που μαίνεται στην Ουκρανία και στην πανδημία του κορωνοϊού περιλαμβάνει η Εγκύκλιος που εξέδωσε ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Βουλγαρίας κ.κ. Νεόφυτος για την εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος. Ο Μακαριώτατος κάνει λόγο για μια περίοδο δυσκολιών και σοβαρών δοκιμασιών, επισημαίνοντας παράλληλα ότι η εορτή της Μεταμορφώσεως είναι σαν...
06 Αυγούστου, 2022 - 17:02
Τελευταία ενημέρωση: 07/08/2022 - 5:49

Εγκύκλιος Πατριάρχη Βουλγαρίας για τη Μεταμόρφωση του Σωτήρος

Διαδώστε:
Εγκύκλιος Πατριάρχη Βουλγαρίας για τη Μεταμόρφωση του Σωτήρος
  • του Νίκου Οικονόμου / ope.gr

Αναφορές στον πόλεμο που μαίνεται στην Ουκρανία και στην πανδημία του κορωνοϊού περιλαμβάνει η Εγκύκλιος που εξέδωσε ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Βουλγαρίας κ.κ. Νεόφυτος για την εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος.

Ο Μακαριώτατος κάνει λόγο για μια περίοδο δυσκολιών και σοβαρών δοκιμασιών, επισημαίνοντας παράλληλα ότι η εορτή της Μεταμορφώσεως είναι σαν μια ανάσα καθαρού αέρα, που μας απαλλάσσει, έστω για μια στιγμή, από τα οδυνηρά ερωτήματα και την αίσθηση του αδιεξόδου.

Στην Εγκύκλιο του ο Προκαθήμενος της εν Βουλγαρία Ορθοδόξου Εκκλησίας, μεταξύ άλλων, αναφέρει:

«Διανύουμε μια περίοδο δυσκολιών και σοβαρών δοκιμασιών διαφορετικής φύσεως. Στην κορύφωση του καλοκαιριού, η πανδημία του ιού COVID-19 επέστρεψε με ανανεωμένη σφοδρότητα. Ο αδελφοκτόνος πόλεμος στην αδελφική Ορθόδοξη Ουκρανία συνεχίζεται για μήνες. Μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα έχουν γίνει τεράστιες αλλαγές στη ζωή μας. Όλα αυτά τα βιώνουμε με άγχος, διότι μας δημιουργεί ένα αίσθημα ανασφάλειας. Εν μέσω όλων αυτών, η εορτή της Θείας Μεταμορφώσεως του Κυρίου και Σωτήρος μας Ιησού Χριστού είναι για εμάς σαν μια ανάσα καθαρού αέρα, που μας απαλλάσσει, έστω για μια στιγμή, από τα οδυνηρά ερωτήματα και την αίσθηση του αδιεξόδου, στρέφοντας τα μάτια μας μακριά από τα πολλά εγκόσμια προβλήματα που αντιμετωπίζουμε. Είμαστε όρθιοι και ανυψώνουμε το πνευματικό μας βλέμμα προς τα επάνω, στο φως και στα ύψη, στην υποσχόμενη τελευταία και αιώνια Πατρίδα μας.

Δεδομένου του αμέτρητου βάθους του θεολογικού περιεχομένου της και της τεράστιας δύναμης του πνευματικού μηνύματος της, η εορτή της Μεταμόρφωσεως μας επιτρέπει να ξεφύγουμε από την αιχμαλωσία του άγχους και της απόγνωσης, έστω για λίγο, και μας θυμίζει για άλλη μια φορά τα πιο βασικά της σωτήριας μας πίστης – η Θεία πρόνοια είναι ένα σχέδιο για εμάς και την ύπαρξή μας, ο απώτερος στόχος της ζωής μας είναι η προσωπική μεταμόρφωση του καθενός μας και η επίτευξη της Θείας και αιώνιας ζωής.»

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων