19/02/2021 19/02/2021 Μια μικρή εκκλησία ετοιμάζονται να φτιάξουν στην Καστουνίτσα της Επαρχίας του Πλόβντιφ (Φιλιππουπόλεως) στη Βουλγαρία στη μνήμη δύο παιδιών που έχασαν τη ζωή τους προ δεκαετίας, όταν μια οικογένεια αθίγγανων στις 23 Σεπτεμβρίου 2011 αποφάσισε να λύσει τις διαφορές της με την οικογένεια του ενός, σκοτώνοντάς τον! Το παιδί ήταν 19 χρονών και θεωρείται πως...
19 Φεβρουαρίου, 2021 - 17:19
Τελευταία ενημέρωση: 19/02/2021 - 17:20

Εκκλησάκι για μια τραγωδία που συντάραξε τη Βουλγαρία

Διαδώστε:
Εκκλησάκι για μια τραγωδία που συντάραξε τη Βουλγαρία

Μια μικρή εκκλησία ετοιμάζονται να φτιάξουν στην Καστουνίτσα της Επαρχίας του Πλόβντιφ (Φιλιππουπόλεως) στη Βουλγαρία στη μνήμη δύο παιδιών που έχασαν τη ζωή τους προ δεκαετίας, όταν μια οικογένεια αθίγγανων στις 23 Σεπτεμβρίου 2011 αποφάσισε να λύσει τις διαφορές της με την οικογένεια του ενός, σκοτώνοντάς τον!

Το παιδί ήταν 19 χρονών και θεωρείται πως το μίνι λεωφορείο, που ήταν γεμάτο τσιγγάνους, δεν έπεσε πάνω του τυχαία…

Τότε στο χωριό άνοιξε… πόλεμος… Δύο μέρες αργότερα, από τη στεναχώρια του έφυγε από τη ζωή και ο καλύτερος φίλος του θύματος, 17 ετών, που δεν άντεξε κατά τη διάρκεια διαδήλωσης διαμαρτυρίας για το συμβάν.

Οι θάνατοι των δύο παιδιών συγκλόνισαν τη Βουλγαρία και τότε έγιναν διαδηλώσεις παντού. Υπήρξαν συγκρούσεις με την αστυνομία, αναποδογυρισμένα αυτοκίνητα και καμένα σπίτια. Έτσι έμοιαζε η Κατουνίτσα πριν από 10 χρόνια.

Φέτος συμπληρώνονται 10 χρόνια από αυτή την τραγωδία και ως αιώνιο μνημόσυνο στα δύο παιδιά ο Δήμος με πρωτοβουλία του συλλόγου «Κατουνίτσα 2011»  αποφάσισαν να χτίσουν μια μικρή εκκλησία υπέρ αναπαύσεώς τους.

Ο ναός θα ανεγερθεί στην Λεωφόρο Σταντιόνα στο χωριό, δίπλα στο μνημείο των δύο αγοριών. Τα κεφάλαια για την ανεγερσή του θα διατεθούν από το δήμο, τις επιχειρήσεις και τους χωρικούς. Η πρωτοβουλία υποστηρίχθηκε από συγγενείς των δύο αγοριών, τον δήμαρχο της Κατουνίτσα Κρασιμίρ Γιουρούκοφ, τον δήμαρχο του δήμου Σάντοβο, τον πρόεδρο του δήμου και άλλους.

Τα χρήματα θα εισπραχθούν όχι μόνο μέσω λογαριασμού αλλά και από το δημαρχείο της Κατουνίτσα. Το εκκλησάκι αναμένεται να είναι έτοιμο και να αφιερωθεί στις 23 Σεπτεμβρίου φέτος, κατά την επέτειο των 10 χρόνων από τα τραγικά γεγονότα.

Τα ονόματα των παιδιών ήταν Άγγελ (Άγγελος) Πετρόφ και Πάβελ (Παύλος) Τόλεφ.

Πηγή: marica.bg

Επιμέλεια-Μετάφραση: Ευγενία Δίτσα

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων