05/06/2023 05/06/2023 Έκκληση για ειρήνη και ενότητα έκανε ο Πατριάρχης Βουλγαρίας κ. κ. Νεόφυτος την Κυριακή της Πεντηκοστής, γνωστή και ως γενέθλιος ημέρα της Εκκλησίας. «Το αληθινό πνευματικό μας σπίτι είναι το Σώμα του Χριστού, στο οποίο καλούμαστε να ζήσουμε και να αναπτυχθουμε με αγάπη και ενότητα. “Έτσι θα καταλήξουμε όλοι στην ενότητα που δίνει η πίστη και...
05 Ιουνίου, 2023 - 8:45
Τελευταία ενημέρωση: 05/06/2023 - 8:49

Έκκληση για ειρήνη και ενότητα από τον Πατριάρχη Βουλγαρίας

Διαδώστε:
Έκκληση για ειρήνη και ενότητα από τον Πατριάρχη Βουλγαρίας

Έκκληση για ειρήνη και ενότητα έκανε ο Πατριάρχης Βουλγαρίας κ. κ. Νεόφυτος την Κυριακή της Πεντηκοστής, γνωστή και ως γενέθλιος ημέρα της Εκκλησίας. «Το αληθινό πνευματικό μας σπίτι είναι το Σώμα του Χριστού, στο οποίο καλούμαστε να ζήσουμε και να αναπτυχθουμε με αγάπη και ενότητα. “Έτσι θα καταλήξουμε όλοι στην ενότητα που δίνει η πίστη και η βαθιά γνώση του Υιού του Θεού, θα γίνουμε ώριμοι και θα φτάσουμε στην τελειότητα που μέτρο της είναι ο Χριστός”(Προς Εφεσίους 4:13)», είπε στην αρχή του μηνύματός του ο Μακαριώτατος.

«Σε αυτήν την Εκκλησία, που διακηρύχθηκε στον κόσμο με τη φλόγα του Αγίου Πνεύματος – πρώτα στους αποστόλους και μέσω αυτών σε όλα τα έθνη- ο Θεός μάς έδωσε απλόχερα όλα όσα χρειαζόμαστε για τη σωτηρία μας», επεσήμανε και πρόσθεσε: «Μεσα από το Άγιο Πνεύμα βρίσκουμε τη δύναμη και τα μέσα να πολεμήσουμε την αμαρτία, τη διαφθορά και τον θάνατο, τα πάθη και τις κακίες που εμποδίζουν το δρόμο μας προς τη Βασιλεία του Θεού, προς την πληρότητα της ζωής και της κοινωνίας με τον Θεό. “Δοξολογούσαν το Θεό, κι όλος ο λαός τούς εκτιμούσε. Και ο Κύριος πρόσθετε κάθε μέρα στην εκκλησία αυτούς που σώζονταν” (Πράξεις Αποστόλων 2:47)».

«Σήμερα, στην αγωνιώδη και ταραγμένη εποχή μας, που χαρακτηρίζεται από βαθειά ηθική και πνευματική κρίση, η Εκκλησία του Σώματος του Χριστού είναι και πάλι μαζί μας, ως πνευματική όαση στην έρημο της απελπισίας. “Μακάριοι όσοι πεινούν και διψούν για την επικράτηση του θελήματος του Θεού, γιατί ο Θεός θα ικανοποιήσει την επιθυμία τους (Ματθ. 5:6)”», τόνισε.

«Ο Λόγος του Θεού έχει τη δύναμη να ζωντανέψει και να ζεστάνει ακόμα και την πιο σκληρή καρδιά, να ξυπνήσει και να ανάψει ακόμη και την πιο αδύναμη θεϊκή σπίθα που τρεμοπαίζει μέσα μας και να γίνουμε παιδιά του Θεού (Προς Γαλατάς . 4:5)», υπογράμμισε.

«Σε αυτήν την Εκκλησία, το απλωμένο χέρι του Σωτήρα μάς περιμένει πάντα – ως μια ευκαιρία για όλους όσοι, με καθαρή καρδιά και με πίστη στον Χριστό τον Κύριο, αναζητούν τον δρόμο προς τον Θεό και την αιώνια δικαιοσύνη Του», επεσήμανε ο Προκαθήμενος της εν Βουλγαρία Ορθοδόξου Εκκλησίας.

«Γι’ αυτό, αγαπητοί, ας είμαστε άξιοι του μεγάλου δώρου της Εκκλησίας, που μας έδωσε ο Κύριος για τη σωτηρία μας. Ας γίνουμε πιστοί μαθητές του Κυρίου και άξια μέλη του Θεανθρώπινου Σώματος του Χριστού», κατέληξε.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων