01/03/2022 01/03/2022 Την ημέρα της εθνικής εορτής της Βουλγαρίας (3 Μαρτίου), ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φιλιππουπόλεως κ. Νικόλαος ενέτειλε να γίνει προσευχή υπέρ ειρήνης σε όλους τους Ιερούς Ναούς της μητροπολιτικής του περιφέρειας λόγω των γεγονότων στην Ουκρανία. Επιμέλεια-Μετάφραση: Ευγενία Δίτσα Διαβάστε την ανακοίνωση: Θεοφιλείς πατέρες, αδελφοί και αδελφές, σε εκπλήρωση της αποστολικής εντολής: Με τα δώρα της...
01 Μαρτίου, 2022 - 16:03
Τελευταία ενημέρωση: 01/03/2022 - 16:06

Έκκληση προσευχής για ειρήνη από τον Μητροπολίτη Φιλιππούπολης

Διαδώστε:
Έκκληση προσευχής για ειρήνη από τον Μητροπολίτη Φιλιππούπολης

Την ημέρα της εθνικής εορτής της Βουλγαρίας (3 Μαρτίου), ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φιλιππουπόλεως κ. Νικόλαος ενέτειλε να γίνει προσευχή υπέρ ειρήνης σε όλους τους Ιερούς Ναούς της μητροπολιτικής του περιφέρειας λόγω των γεγονότων στην Ουκρανία.

Επιμέλεια-Μετάφραση: Ευγενία Δίτσα

Διαβάστε την ανακοίνωση:

Θεοφιλείς πατέρες,

αδελφοί και αδελφές,

σε εκπλήρωση της αποστολικής εντολής:

Με τα δώρα της αγάπης σας να γίνεσθε συμμέτοχοι και βοηθοί εις τας ανάγκας των Χριστιανών· να επιδιώκετε την φιλοξενίαν, χωρίς να περιμένετε να σας την ζητήσουν. Να εύχεσθε και να παρακαλήτε, τον Θεόν δι’ εκείνους που σας διώκουν. Να εύχεσθε και να λέγετε πάντοτε καλά λόγια δι’ όλους και ποτέ να μη καταράσθε. Πλημμυρισμένοι από ανεπίφθονον αγάπην να χαίρετε μαζί με εκείνους που χαίρουν και να κλαίετε μαζή με εκείνους που θλίβονται και κλαίουν. Να έχετε μεταξύ σας τα ίδια φρονήματα, τας αυτάς πεποιθήσεις και κατευθύνσεις. Μη έχετε υψηλόν φρόνημα δια τον εαυτόν σας (και μη ζητείτε υψηλάς διακρίσεις και τιμάς), αλλά να συγκαταβαίνετε με αγάπην και να συναναστρέφεσθε με απλότητα τους ταπεινούς. Μη αυταπατάσθε και φαντάζεσθε δια τον εαυτόν σας ότι είσθε σεις συνετοί και φρόνιμοι (ώστε να μη σας χρειάζεται συμβουλή και καθοδήγησις από τους άλλους). εἰ δυνατόν, τὸ ἐξ ὑμῶν μετὰ πάντων ἀνθρώπων εἰρηνεύοντες. Καθόσον δε εξαρτάται από σας να έχετε ειρήνην με όλους τους ανθρώπους.

Να εντείνουμε τις προσευχές μας αυτές τις μέρες του αιματηρού πολέμου που έχει ξεσπάσει μεταξύ των Ορθοδόξων εθνών ως αποτέλεσμα της στρατιωτικής επίθεσης της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Παραγγέλουμε ανήμερα της Εθνικής μας Εορτής, 3 Μαρτίου (Ημέρα της Απελευθέρωσης της Βουλγαρίας από την οθωμανική κυριαρχία, ως αποτέλεσμα του Ρώσο-τουρκικού πολέμου του 1877-1878), σε όλες τις εκκλησίες της επισκοπής της Μητρόπολης Φιλιππουπόλεως από τις 11 το πρωί να γίνει προσευχή για ειρήνη. Να εφαρμόσουμε αυτό που μας λέει ο Παύλος : «ἐν δὲ εἰρήνῃ κέκληκεν ἡμᾶς ὁ Θεός». (1 Κορ. 7:15- Ο Θεός μας έχει καλέσει να ζούμε με ειρήνη).

Ο καθεδρικός ναός της Μητρόπολης Φιλιππουπόλεως στο Πλόβντιφ στις 11 το πρωί θα υποδεχθεί τον Τίμιο Σταυρό από το μοναστήρι της Αγίας  Τριάδος στο Δάσος του Σταυρού, γιατί ο Σταυρός είναι το λάβαρο της ειρήνης και του χριστιανικού αήττητου. Θα κομισθούν, επίσης, όλες οι θαυματουργές εικόνες και τα ιερά λείψανα της Μητρόπολης.

Καλούμε πατρικά το λαό του Θεού να συμμετάσχει στην προσευχή για ειρήνη.

Η χάρη και ειρήνη του Θεού Πατρός και του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού, του Βασιλιά της Ειρήνης, είη μετά πάντων υμών!

† Μητροπολίτης Φιλιππούπολης Νικόλαος

 

* Το αυθεντικό κείμενο της προς Ρωμαίους επιστολή έχει ως εξής:

ταῖς χρείαις τῶν ἁγίων κοινωνοῦντες, τὴν φιλοξενίαν διώκοντες. εὐλογεῖτε τοὺς διώκοντας ὑμᾶς, εὐλογεῖτε καὶ μὴ καταρᾶσθε. χαίρειν μετὰ χαιρόντων καὶ κλαίειν μετὰ κλαιόντων. τὸ αὐτὸ εἰς ἀλλήλους φρονοῦντες. μὴ τὰ ὑψηλὰ φρονοῦντες, ἀλλὰ τοῖς ταπεινοῖς συναπαγόμενοι. μὴ γίνεσθε φρόνιμοι παρ᾿ ἑαυτοῖς. μηδενὶ κακὸν ἀντὶ κακοῦ ἀποδιδόντες. προνοούμενοι καλὰ ἐνώπιον πάντων ἀνθρώπων·Ποτέ να μη αποδίδετε κακόν αντί κακού, αλλά “να λαμβάνετε πρόνοιαν και φροντίδα, ώστε να φέρεσθε καλά και να πράττετε τα καλά εις όλους τους ανθρώπους”, τους φίλους και τους εχθρούς. (Προς Ρωμαίους 12:13-18).

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων