26/05/2024 26/05/2024 Δύο Βοηθοί Επίσκοποι θα είναι οι τελικοί υποψήφιοι για την πλήρωση της Ιεράς Μητροπόλεως Σλίβεν, όπως αποφάσισε ομόφωνα η Ιερά Σύνοδος του Πατριαρχείου Βουλγαρίας η οποία συνήλθε σε έκτακτη συνεδρίαση το Σάββατο 25 Μαΐου 2024. Οι υποψήφιοι είναι οι: Ζνεπόλεως κ. Αρσένιος Μελενίκου κ. Γεράσιμος Οι δύο Βοηθοί Επίσκοποι εξελέγησαν ως οι δύο τελικοί υποψήφιοι...
26 Μαΐου, 2024 - 11:08
Τελευταία ενημέρωση: 26/05/2024 - 11:52

Εκλέγεται σήμερα ο νέος Μητροπολίτης Σλίβεν – Οι δύο υποψήφιοι

Διαδώστε:
Εκλέγεται σήμερα ο νέος Μητροπολίτης Σλίβεν – Οι δύο υποψήφιοι

Δύο Βοηθοί Επίσκοποι θα είναι οι τελικοί υποψήφιοι για την πλήρωση της Ιεράς Μητροπόλεως Σλίβεν, όπως αποφάσισε ομόφωνα η Ιερά Σύνοδος του Πατριαρχείου Βουλγαρίας η οποία συνήλθε σε έκτακτη συνεδρίαση το Σάββατο 25 Μαΐου 2024.

Οι υποψήφιοι είναι οι:

  • Ζνεπόλεως κ. Αρσένιος
  • Μελενίκου κ. Γεράσιμος

Οι δύο Βοηθοί Επίσκοποι εξελέγησαν ως οι δύο τελικοί υποψήφιοι κατά τις Επισκοπικές εκλογές που πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 19 Μαΐου 2024 στην Ιερά Μητρόπολη Σλίβεν όπου ψήφισαν 42 ψηφοφόροι από επτά αρχιερατικές περιφέρειες.

Οι υπόλοιποι τέσσερις υποψήφιοι ήταν οι Βοηθοί Επίσκοποι:

  • Βελίκης κ. Σιώνιος
  • Μπρανίτσης κ. Παχώμιος
  • Γλαβινίτσης κ. Μακάριος
  • Υelbazhd κ. Ισαάκ

Το αποτέλεσμα των Επισκοπικών εκλογών της περασμένης Κυριακής ουσιαστικά επικυρώθηκε κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου του Πατριαρχείου Βουλγαρίας, η οποία θα συνέλθει εκ νέου σήμερα, Κυριακή 26 Μαΐου 2024, προκειμένου να εκλέξει τον νέο Μητροπολίτη Σλίβεν, που θα διαδεχθεί τον μακαριστό Μητροπολίτη κυρό Ιωαννίκιο, ο οποίος εκοιμήθη εν Κυρίω στις 9 Ιανουαρίου 2024.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων