13/09/2019 13/09/2019   Η “Ορθόδοξη Εκπαίδευση των Νέων” είναι το βασικό θέμα της 21ης ​​εβδομάδας Ορθόδοξου Βιβλίου, που διεξάγεται στην επαρχία της Βάρνας στη Βουλγαρία, με τη συνεργασία της τοπικής αρχής και της Μητρόπολης Μεγάλου Τυρνόβου. Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, θα παρουσιαστούν νέοι τίτλοι και συγγραφείς ορθόδοξων βιβλίων ενώ θα πραγματοποιηθούν συζητήσεις αναφρικά με θέματα που...
13 Σεπτεμβρίου, 2019 - 8:49
Τελευταία ενημέρωση: 13/09/2019 - 9:10

Εκπαιδεύοντας Ορθόδοξους Νέους

Διαδώστε:
Εκπαιδεύοντας Ορθόδοξους Νέους

 

Η “Ορθόδοξη Εκπαίδευση των Νέων” είναι το βασικό θέμα της 21ης ​​εβδομάδας Ορθόδοξου Βιβλίου, που διεξάγεται στην επαρχία της Βάρνας στη Βουλγαρία, με τη συνεργασία της τοπικής αρχής και της Μητρόπολης Μεγάλου Τυρνόβου.
Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, θα παρουσιαστούν νέοι τίτλοι και συγγραφείς ορθόδοξων βιβλίων ενώ θα πραγματοποιηθούν συζητήσεις αναφρικά με θέματα που αφορούν την κοινωνία και την Εκκλησία.
Επίτιμος προσκεκλημένος της θεματικής αυτής εβδομάδας είναι ο Μητροπολίτης Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας κ. Αμφιλόχιος.

Το βασικό του έργο “Εισαγωγή στην Ορθόδοξη Φιλοσοφία της Εκπαίδευσης”, είναι διαθέσιμο και στη βουλγαρική γλώσσα.

Στην επίσημη ανακοίνωση της εβδομάδας ορθοδόξου βιβλίου αναφέρονται τα εξής:
“Σήμερα βλέπουμε προτάσεις από πολλές πηγές για την ανατροφή των παιδιών – προσφέρονται κάθε είδους λύσεις. Αλλά βλέπουμε μια τέτοια λύση στη χριστιανική εκπαίδευση; Βλέπουμε σε αυτό μια πιθανή πορεία για τα παιδιά μας να μεγαλώσουν ως άξιοι άνθρωποι, φέρνοντας μέσα τους το παραδοσιακό πνεύμα των χριστιανικών και οικογενειακών αξιών; Βοηθούμε τους νέους να σχηματίσουν μια χριστιανική νεολαία στην οποία βρίσκουν τη θέση τους; Μπορούμε να τους δώσουμε τη δυνατότητα να αξιοποιήσουν την αιώνια εμπειρία της Εκκλησίας όταν κάνουν τις επιλογές τους και να τους δείξουμε το προσωπικό μας παράδειγμα σε αυτό; Πώς μπορούν οι νέοι να μάθουν για την ορθόδοξη πίστη, την εκκλησιαστική ζωή και τη βουλγαρική χριστιανική παράδοση και να τις δεχτούν στη ζωή τους χωρίς να τους αναγκάσουν;”

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων