16/12/2020 16/12/2020 Την εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση των ενοριακών κέντρων υποστηρίζει το Πατριαρχείο Βουλγαρίας αφού η επιδημία του κορωνοϊού προκάλεσε το κλείσιμο των κατηχητικών της Κυριακής στη χώρα. Ενώ στην αρχή ήταν δύσκολο να υλοποιηθεί το πρόγραμμα, η έντονη επιθυμία τόσο των κατηχητών όσο και των μαθητών απέδωσε και οργανώθηκαν διαδικτυακές συναντήσεις μέσα από δωρεάν διαδικτυακές πλατφόρμες που...
16 Δεκεμβρίου, 2020 - 17:15
Τελευταία ενημέρωση: 16/12/2020 - 17:55

Εξ’ αποστάσεως κατήχηση υποστηρίζει το Πατριαρχείο Βουλγαρίας

Διαδώστε:
Εξ’ αποστάσεως κατήχηση υποστηρίζει το Πατριαρχείο Βουλγαρίας

Την εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση των ενοριακών κέντρων υποστηρίζει το Πατριαρχείο Βουλγαρίας αφού η επιδημία του κορωνοϊού προκάλεσε το κλείσιμο των κατηχητικών της Κυριακής στη χώρα. Ενώ στην αρχή ήταν δύσκολο να υλοποιηθεί το πρόγραμμα, η έντονη επιθυμία τόσο των κατηχητών όσο και των μαθητών απέδωσε και οργανώθηκαν διαδικτυακές συναντήσεις μέσα από δωρεάν διαδικτυακές πλατφόρμες που υπάρχουν. 

Λαμβάνοντας υπόψη την ασυνήθιστη κατάσταση, η Ιερά Μητρόπολη της Σόφιας αποφάσισε να υποστηρίξει τις προσπάθειες δασκάλων και μαθητών από τα ενοριακά σχολεία, παρέχοντάς τους την ευκαιρία να συνεργαστούν με την πλατφόρμα Zoom και μέσω αυτής να οργανώσουν τις συναντήσεις και την εκπαίδευσή τους. Με την ευλογία του Μακαριωτάτου Μητροπολίτη Σόφιας και Πατριάρχου Βουλγαρίας κ.κ. Νεοφύτου και με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου η Μητρόπολη Σόφιας αναλαμβάνει τα οικονομικά έξοδα της χρήσης του Zoom και η οργάνωση της διανομής και διαχείρισης λογαριασμών αναλαμβάνεται από το Ενοριακό Κέντρο στην Εκκλησία της Παρέμβασης.

Όλοι οι ναοί στη Σόφια με τα ενοριακά κέντρα ή τα κατηχητικά σχολεία της Κυριακής έχουν συμμετάσχει στην πρωτοβουλία για διαδικτυακή εκπαίδευση τόσο των παιδιών όσο και των ενηλίκων.

Η εμπειρία τους τελευταίους μήνες έδειξε ότι μετά το κλείσιμο και τους περιορισμούς που επιβλήθηκαν από την πανδημία, οι συμμετέχοντες στην εκκλησία, ιδίως οι ηλικιωμένοι, αισθάνονται ακόμη μεγαλύτερη ανάγκη για εκπαίδευση στην εκκλησία. Η συμμετοχή σε ενοριακά μαθήματα βοηθά τους ανθρώπους να αισθάνονται μέρος μιας εκκλησιαστικής κοινότητας, να επικοινωνούν με δασκάλους, συναδέλφους μαθητές και, τελευταίο αλλά όχι λιγότερο σημαντικό, με ιερείς όταν είναι δυνατόν.

Η εξέλιξη της επιδημίας δείχνει, ότι είναι πιθανό η διαδικτυακή εκπαίδευση να συνεχιστεί το επόμενο ημερολογιακό έτος, και η απόφαση του Πατριαρχείου Βουλγαρίας να υποστηρίξει τους ενοριακούς δασκάλους θα προσφέρει μια ευκαιρία για αρκετά καλή εκπαιδευτική δράση στον τομέα της εκκλησιαστικής εκπαίδευσης.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων