28/03/2019 28/03/2019 Στην εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος είναι αφιερωμένη η νέα εκκλησία που πρόκειται να αναγερθεί στην βόρεια Βουλγαρία, πολύ κοντά στην γραφική πολιτεία του Λόβετς στους καταρράκτες Κρουσούνα. Σήμερα 28 Μαρτίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λόβετς κ. Γαβριήλ πραγματοποίησε μία τελετή στο σημείο της ανέγερσης, ραίνοντας το σημείο, ενώ πήρε την τσάπα και έσκαψε συμβολικά έναν...
28 Μαρτίου, 2019 - 14:18

Ένας ναός στους γραφικούς καταρράκτες της Κροσούνα

Διαδώστε:
Ένας ναός στους γραφικούς καταρράκτες της Κροσούνα

Στην εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος είναι αφιερωμένη η νέα εκκλησία που πρόκειται να αναγερθεί στην βόρεια Βουλγαρία, πολύ κοντά στην γραφική πολιτεία του Λόβετς στους καταρράκτες Κρουσούνα.

Σήμερα 28 Μαρτίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λόβετς κ. Γαβριήλ πραγματοποίησε μία τελετή στο σημείο της ανέγερσης, ραίνοντας το σημείο, ενώ πήρε την τσάπα και έσκαψε συμβολικά έναν μικρό λάκκο,  που θα αποτελέσει τα θεμέλια του ναού.

Ο Μητροπολίτης Γαβριήλ εξέφρασε την μεγάλη του χαρά που επιτέλους καρποφόρησε ένα μακρινό όνειρο για αυτό το όμορφο, γραφικό και μοναδικό.

“Όσοι επιθυμούν να απολαύσουν τις φυσικές ομορφιές θα είναι σε θέση να ξεδιψάσουν και πνευματικά από την πηγή “του ζωντανού νερού”, τόνισε.

Οι καταρράκτες Κρουσούνα είναι μια σειρά από καταρράκτες στη βόρεια Βουλγαρία, κοντά στο χωριό Κρουσούνα, στο δήμο Λετσίτσα, 34χλμ. από την πόλη του Λόβετς. Είναι γνωστοί για το γραφικό τοπίο. Υπάρχει τουριστικό μονοπάτι που οδηγεί στο σπήλαιο από όπου πηγάζει το ποτάμι. Υπάρχουν δύο μικρότεροι καταρράκτες στην περιοχή, ένας από τους οποίους ονομάζεται Μαλκάτα Μάρα. Κάποια άλλα σπήλαια βρίσκονται επίσης κοντά – Ουρούσκα Μάρα, Γκορνίκ και η σπηλιά Ντεβετάσκα. Κοντά βρίσκονται απομεινάρια του μοναστηριού Κρουσούνα του 13-14ου αιώνα.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων