26/05/2021 26/05/2021 Στην Ιερά Μονή Μπάτσκοβο,σήμερα 26 Μαΐου 2021, λιτάνευσαν τη θαυματουργή εικόνα της Παναγίας την οποία υποδέχτηκαν για την ημέρα της Μεσοπεντηκοστής από τον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στο Ασένοβγκραντ. Με την ευλογία του Μακαριωτάτου Πατριάρχη Βουλγαρίας κ.κ. Νεοφύτου και του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Πλόβντιβ κ. Νικολάου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Στάρα Ζαγκόρας κ. Κυπριανός ηγήθηκε...
26 Μαΐου, 2021 - 17:59
Τελευταία ενημέρωση: 26/05/2021 - 18:13

Βουλγαρία: Μεσοπεντηκοστή με λιτάνευση θαυματουργής Εικόνας

Διαδώστε:
Βουλγαρία: Μεσοπεντηκοστή με λιτάνευση θαυματουργής Εικόνας

Στην Ιερά Μονή Μπάτσκοβο,σήμερα 26 Μαΐου 2021, λιτάνευσαν τη θαυματουργή εικόνα της Παναγίας την οποία υποδέχτηκαν για την ημέρα της Μεσοπεντηκοστής από τον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στο Ασένοβγκραντ.

Με την ευλογία του Μακαριωτάτου Πατριάρχη Βουλγαρίας κ.κ. Νεοφύτου και του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Πλόβντιβ κ. Νικολάου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Στάρα Ζαγκόρας κ. Κυπριανός ηγήθηκε της Ιεράς πομπής μαζί με τους πιστούς. Οι πιστοί υποδέχτηκαν την Ιερά Εικόνα της Παναγία στην είσοδο του Μοναστηριού του Μπάτσκοβο μαζί με τον Ηγούμενο και την Μοναστική αδελφότητα ενώ ψάλλοντας το “Χριστός Ανέστη” έφτασαν εντός του Ναού.

Ο Μητροπολίτης Κυπριανός μετέφερε τις ευχές  του Μακαριωτάτου Πατριάρχη Βουλγαρίας και στη συνέχεια η Εικόνα τοποθετήθηκε εντός του Καθεδρικού του Ναού όπου οι Χριστιανοί προσκύνησαν και ζήτησαν τις πρεσβείες της Παναγίας ενώ η Ιερά Θαυματουργή Εικόνα λίγο μετά της 16:00 το μεσημέρι επέστρεψε στο Ασένοβγκραντ και τον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου όπου θησαυρίζεται.

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων