12/12/2019 12/12/2019 Η 10η Δεκεμβρίου 1877 αποτελεί μια σημαδιακή ημέρα για την πόλη του Πλέβεν στη Βουλγαρία, καθώς απέκτησε την ελευθερία της ύστερα από την θετική για τη Βουλγαρία έκβαση του ρωσοτουρκικού πολέμου. Φέτος συμπληρώθηκαν 142 χρόνια από την ημέρα εκείνη. Σειρά εορταστικών εκδηλώσεων διοργάνωσε ο δήμος της περιοχής σε συνεργασία με την Εκκλησία. Τη Τρίτη 10...
12 Δεκεμβρίου, 2019 - 10:36
Τελευταία ενημέρωση: 12/12/2019 - 10:14

Εορτασμοί για την απελευθέρωση του Πλέβεν

Διαδώστε:
Εορτασμοί για την απελευθέρωση του Πλέβεν

Η 10η Δεκεμβρίου 1877 αποτελεί μια σημαδιακή ημέρα για την πόλη του Πλέβεν στη Βουλγαρία, καθώς απέκτησε την ελευθερία της ύστερα από την θετική για τη Βουλγαρία έκβαση του ρωσοτουρκικού πολέμου.

Φέτος συμπληρώθηκαν 142 χρόνια από την ημέρα εκείνη. Σειρά εορταστικών εκδηλώσεων διοργάνωσε ο δήμος της περιοχής σε συνεργασία με την Εκκλησία. Τη Τρίτη 10 Δεκεμβρίου τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση μπροστά από το μνημείο που βρίσκεται στον προαύλιο χώρο του παρεκκλησίου του Αγίου Γεωργίου. Στην δέηση χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Πλέβεν κ. Ιγνάτιος, συμπροσευχομένων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Λόβετς κ. Γαβριήλ και Βράτσης κ. Γρηγορίου.

“Το Πλέβεν αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο της απελευθέρωσης της Βουλγαρίας από τον τουρκικό ζυγό” τόνισε ο δήμαρχος της πόλης κ. Γεώργιος Σπαρτάνσκι στην ομιλία του.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων