28/02/2023 28/02/2023 Επαφές με Αμερικανούς αξιωματούχους στην Ουάσιγκτον είχε ο Μητροπολίτης Κεντρώας και Δυτικής Ευρώπης κ. Αντώνιος (του Πατριαρχείου Βουλγαρίας) στo πλαίσιο της επίσκεψης που πραγματοποιεί στις Ηνωμένες Πολιτείες, κατόπιν πρόσκλησης του Τάγματος των Αρχόντων του Αγίου Ανδρέα του Οικουμενικού Πατριαρχείου και της Ελληνικής κοινότητας. Την Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2023, ο Μητροπολίτης κ. Αντώνιος επισκέφθηκε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ...
28 Φεβρουαρίου, 2023 - 16:13
Τελευταία ενημέρωση: 28/02/2023 - 17:28

Επαφές του Μητροπολίτη Κεντρώας και Δυτικής Ευρώπης στην Ουάσιγκτον

Διαδώστε:
Επαφές του Μητροπολίτη Κεντρώας και Δυτικής Ευρώπης στην Ουάσιγκτον

Επαφές με Αμερικανούς αξιωματούχους στην Ουάσιγκτον είχε ο Μητροπολίτης Κεντρώας και Δυτικής Ευρώπης κ. Αντώνιος (του Πατριαρχείου Βουλγαρίας) στo πλαίσιο της επίσκεψης που πραγματοποιεί στις Ηνωμένες Πολιτείες, κατόπιν πρόσκλησης του Τάγματος των Αρχόντων του Αγίου Ανδρέα του Οικουμενικού Πατριαρχείου και της Ελληνικής κοινότητας.

Την Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2023, ο Μητροπολίτης κ. Αντώνιος επισκέφθηκε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ όπου είχε συνάντηση με τον Σύμβουλο του Προέδρου των Η.Π.Α για ζητήματα θρησκευτικής ελευθερίας κ. Ρασάντ Χουσεΐν. Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκε η συνύπαρξη των θρησκευτικών κοινοτήτων στη Βουλγαρία, οι σχέσεις μεταξύ Ορθοδόξου Εκκλησίας της Βουλγαρίας και του Βουλγαρικού Κράτους, καθώς και οι συνέπειες του πολέμου στην Ουκρανία στην ευρύτερη περιοχή.

Στη συνέχεια ο Μητροπολίτης κ. Αντώνιος μετέβη στον Λευκό Οίκο όπου είχε συνάντηση με την Ειδική Σύμβουλο του Προέδρου των Η.Π.Α. και υπεύθυνη για τον θρησκευτικό διάλογο και τη διεθνή συνεργασία Μελίσσα Ρότζερς. Στη συνάντηση, οι δυο πλευρές συζήτησαν για τη θρησκευτική ανεκτικότητα και την αλληλεπίδραση μεταξύ των θρησκευτικών κοινοτήτων και του Κράτους στη Βουλγαρία, καθώς και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν Εκκλησία και Κράτος στη χώρα σε μια περίοδο παγκόσμιας αστάθειας.

Παράλληλα με αφορμή την 80ή επέτειο από την διάσωση των Βουλγάρων Εβραίων έγινε αναφορά στον ρόλο που διαδραμάτισαν Εκκλησία, Κράτος και λαός στη διάσωση τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Στις ΗΠΑ ο Μητροπολίτης Κεντρώας και Δυτικής Ευρώπης Αντώνιος

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων