31/03/2023 31/03/2023 Η Ακολουθία του Μικρού Απόδειπνου και του Μεγάλου Κανόνα του Αγίου Ανδρέα Κρήτης τελέσθηκε στον Καθεδρικό Ναό Αγίας Κυριακής της Σόφιας χοροστατούντος του Επισκόπου Μπελογκρντσίκ κ. Πολύκαρπου, με την ευλογία του Πατριάρχη Βουλγαρίας κ.κ. Νεόφυτου. «Συγκεντρωθήκαμε στον οίκο του Θεού για να εκδηλώσουμε την αγάπη μας για Εκείνον. Για να μαρτυρήσουμε ότι είμαστε εδώ για την...
31 Μαρτίου, 2023 - 11:50
Τελευταία ενημέρωση: 31/03/2023 - 11:58

Επίσκοπος Μπελογκρντσίκ: Η σημασία του “αγαπάτε αλλήλους” και της μετάνοιας

Διαδώστε:
Επίσκοπος Μπελογκρντσίκ: Η σημασία του “αγαπάτε αλλήλους” και της μετάνοιας

Η Ακολουθία του Μικρού Απόδειπνου και του Μεγάλου Κανόνα του Αγίου Ανδρέα Κρήτης τελέσθηκε στον Καθεδρικό Ναό Αγίας Κυριακής της Σόφιας χοροστατούντος του Επισκόπου Μπελογκρντσίκ κ. Πολύκαρπου, με την ευλογία του Πατριάρχη Βουλγαρίας κ.κ. Νεόφυτου.

«Συγκεντρωθήκαμε στον οίκο του Θεού για να εκδηλώσουμε την αγάπη μας για Εκείνον. Για να μαρτυρήσουμε ότι είμαστε εδώ για την αγάπη Του και όχι για να ζητήσουμε κάτι από Αυτόν. Ας δώσουμε στον εαυτο μας αυτό το οποίο είναι αναγκαίο, και Εκείνος με το μεγάλο Του έλεος, θα κρίνει δίκαια για τον καθένα μας. Είμαστε εδώ για να δείξουμε ότι παρά την αμαρτωλότητά μας, η αγάπη καίει στις καρδιές μας», είπε στο κήρυγμά του ο Θεοφιλέστατος στις 29 Μαρτίου.

Ακόμη ο Επίσκοπος κ. Πολύκαρπος τόνισε το πόσο σημαντικό είναι το αγαπάτε αλλήλους“. Αναφερόμενος στην αξία της μετάνοιας, ο Θεοφιλέστατος είπε ότι «μετάνοια σημαίνει να αλλάξεις γνώμη, σκέψεις, ολόκληρη τη φύση σου. Αυτή η αλλαγή επέρχεται όταν ένας άνθρωπος κάνει μία ενδοσκόπηση για τις πράξεις του, και τότε θα συγκρατείται κάθε φορά που αμαρτάνει».

«Ας εμπνευστούμε, και ας στηριχθούμε από το περιεχόμενο του Μεγάλου Κανόνα το οποίο καλεί σε μετάνοια. Ας φωτιστούμε και ας γεμίσουμε τις καρδιές μας όχι με φόβο, όχι με πίκρα, αλλά με αγάπη», κατέληξε ο Θεοφιλέστατος ο οποίος μετέφερε και τις ευχές του Μακαριωτάτου κ.κ. Νεοφύτου.

( Διαβάστε σχετικά: Ο Μεγάς Κανών του Αγίου Ανδρέα Κρήτης: Εγερτήριο σάλπισμα για μετάνοια)

  

Κείμενο και φωτογραφίες: bg-patriarshia.bg (Vesela Ignatova)

Περισσότερες φωτγοραφίες ΕΔΩ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων