19/06/2023 20/06/2023 Επίτιμος δημότης της πόλης Μπιάλα ανακηρύχθηκε ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Βουλγαρίας κ.κ. Νεόφυτος για τη συνεισφορά του στην ανάπτυξη της πόλης στον τομέα της κοινωνικής, πολιτιστικής και πνευματικής ζωής, καθώς επίσης και με την ευκαιρία της 130ης επετείου από την ανακήρυξη της Μπιάλα ως πόλη. Του Νίκου Οικονόμου / ope.gr Η επίδοση της τιμητικής πλακέτας στον...
19 Ιουνίου, 2023 - 22:00
Τελευταία ενημέρωση: 20/06/2023 - 4:41

Επίτιμος δημότης της πόλης Μπιάλα ο Πατριάρχης Βουλγαρίας

Διαδώστε:
Επίτιμος δημότης της πόλης Μπιάλα ο Πατριάρχης Βουλγαρίας

Επίτιμος δημότης της πόλης Μπιάλα ανακηρύχθηκε ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Βουλγαρίας κ.κ. Νεόφυτος για τη συνεισφορά του στην ανάπτυξη της πόλης στον τομέα της κοινωνικής, πολιτιστικής και πνευματικής ζωής, καθώς επίσης και με την ευκαιρία της 130ης επετείου από την ανακήρυξη της Μπιάλα ως πόλη.

  • Του Νίκου Οικονόμου / ope.gr

Η επίδοση της τιμητικής πλακέτας στον Μακαριώτατο πραγματοποιήθηκε στο κτίριο της Ιεράς Μητρόπολης Σόφιας από τον Δήμαρχο Ντίμιταρ Σλάβοφ και τον Πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Μάριαν Αντόνοφ.

Επίσης ο Δήμαρχος της Μπιάλα εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στον Μακαριώτατο Πατριάρχη κ.κ. Νεόφυτο για τη συμβολή του στην ανέγερση του Ιερού Ναού του Αγίου Παντελεήμονος στην πόλη.

Να σημειωθεί ότι μετά από πρωτοβουλία του Δημάρχου και του Συλλόγου «Άγιος Παντελεήμων» που ιδρύθηκε τον Αύγουστο του 2016, ο Ναός οικοδομήθηκε και εγκαινιάστηκε στις 27 Ιουλίου 2018 από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ρούσσε κ. Ναούμ.

Από την πλευρά του ο Προκαθήμενος της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Βουλγαρίας ευχαρίστησε για την τιμή που του αποδόθηκε και ευχήθηκε στον δήμαρχο, καθώς και στο δημοτικό συμβούλιο, κάθε επιτυχία στο έργο που επιτελούν προς όφελος του δήμου, της πόλης και των κατοίκων της.

Παρέστησαν επίσης ο Επίσκοπος Μελενίκου κ. Γεράσιμος, Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου, ο Επίσκοπος Μπελογκραντσίκ κ. Πολύκαρπος, Βοηθός του Μητροπολίτη Σόφιας και Πατριάρχη πάσης Βουλγαρίας κ.κ. Νεοφύτου, ο κ. Τεοντόρ Ατανάσοφ, Επικεφαλής του Γραφείου του Πατριάρχη Βουλγαρίας και ο κ. Άγγελ Μλαντένοφ, Γραμματέας της Ιεράς Μητροπόλεως Σόφιας.

Στο τέλος της συνάντησης, ο Δήμαρχος ευχήθηκε στον Μακαριώτατο Πατριάρχη κ.κ. Νέοφυτο υγεία και μακροημέρευση στο πηδάλιο της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Βουλγαρίας, καθοδηγώντας παράλληλα τον Βουλγαρικό λαό.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων