24/03/2023 24/03/2023 Ο Πατριάρχης Βουλγαρίας κ.κ. Νεόφυτος αναγορεύτηκε Επίτιμος Δημότης του Κιουστεντίλ, πόλη στο δυτικό άκρο της Βουλγαρίας. Η τιμητική πλακέτα απονεμήθηκαν σε εκδήλωση που έλαβε χώρα στην έδρα της Ιεράς Μητρόπολης Σόφιας. Παρευρέθηκε ο Επίσκοπος Μπελογκρντσίκ κ. Πολύκαρπος, ο δήμαρχος της πόλης Petar Paunov, ο πρόεδρος Ιβάν Αντόνοφ και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου. Της Σβετλάνα Λεβίτσκι...
24 Μαρτίου, 2023 - 9:04
Τελευταία ενημέρωση: 24/03/2023 - 9:05

Επίτιμος Δημότης του Κιουστεντίλ ο Πατριάρχης Βουλγαρίας

Διαδώστε:
Επίτιμος Δημότης του Κιουστεντίλ ο Πατριάρχης Βουλγαρίας

Ο Πατριάρχης Βουλγαρίας κ.κ. Νεόφυτος αναγορεύτηκε Επίτιμος Δημότης του Κιουστεντίλ, πόλη στο δυτικό άκρο της Βουλγαρίας. Η τιμητική πλακέτα απονεμήθηκαν σε εκδήλωση που έλαβε χώρα στην έδρα της Ιεράς Μητρόπολης Σόφιας. Παρευρέθηκε ο Επίσκοπος Μπελογκρντσίκ κ. Πολύκαρπος, ο δήμαρχος της πόλης Petar Paunov, ο πρόεδρος Ιβάν Αντόνοφ και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου.

  • Της Σβετλάνα Λεβίτσκι

Η συνάντηση έγινε σε πανηγυρικό κλίμα, με ενθουσιασμό από όλους τους παρευρισκόμενους. Ο δήμαρχος κ. Paunov παρουσίασε τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου στον Μακαριώτατο και τον ευχαρίστησε εκ μέρους όλων για την υποστήριξη και την ευλογία του για την ανάπτυξη της πνευματικής ζωής στην περιοχή, για τη συμβολή του στη βελτίωση των ναών και τη διεξαγωγή πνευματικών εκδηλώσεων προς όφελος του δήμου.

Ο Ιβάν Αντόνοφ ανέγνωσε την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, απένειμε την τιμητική πλακέτα στον Προκαθήμενο της εν Βουλγαρία Ορθοδόξου Εκκλησίας, και προέβη σε συγχαρητήρια προσφώνηση.

Ο Μακαριώτατος έλαβε επίσης ένα βιβλίο για την ιστορία και τα παραδοσιακά προϊόντα του Κιουστεντίλ.

Ο Αρχιμανδρίτης Ισαάκ συνεχάρη τον Πατριάρχη κ.κ. Νεόφυτο για τον τιμητικό τίτλο και εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στους κληρικούς της περιοχής Κιουστεντίλ και στα πνευματικά τους τέκνα. Ακόμη ευχαρίστησε για την υλική και οικονομική στήριξη που λαμβάνει η πόλη, καθώς και για τα κονδύλια για την ανακαίνιση, επέκταση και ανέγερση νέων εκκλησιών στον δήμο.

Ο Αρχιμανδρίτης Ισαάκ, επίσης, μίλησε στον Μακαριώτατο για τις επερχόμενες πρωτοβουλίες για τον εορτασμό της Ανάστασης του Χριστού και του ευχήθηκε υγεία και δύναμη στη δύσκολη ιερατική του διακονία.

Επιπλέον, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς τον δήμαρχο κ. Petar Paunov και τους δημοτικούς συμβούλους για την υποστήριξη του δήμου στην τοπική εκκλησία. Τα τελευταία χρόνια, όπως είπε, ο δήμος βοήθησε με οικονομικά μέσα για την επισκευή πολλών ναών, στην κατασκευή και διαμόρφωση παιδικών χαρών στους χώρους γύρω από τους ναούς. Μάλιστα υπογράμμισε ότι ο συγκεκριμένος δήμος είναι ο μοναδικός στον οποίο μελετάται η Ορθόδοξη πίστη σε νηπιαγωγεία και σχολεία.

    

Περισσότερες φωτογραφίες ΕΔΩ

Με πληροφορίες και φωτογραφίες bg-patriarshia.bg (Весела Игнатова)

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων