26/06/2019 26/06/2019 Στη Βουλγαρία βρίσκονται ειδικοί από το Υπουργείο Πολιτισμού της Ρωσίας προκειμένου να αναλάβουν τη συντήρηση αποκατάστασης ιστορικών τοιχογραφιών στον Πατριαρχικό Καθεδρικό Ναό του Αγίου Αλεξάνδρου Νέφσκυ στη Σόφια. Οι Ρώσοι επιστήμονες από το Τμήμα Επενδύσεων και Ακινήτων στο Υπουργείο Πολιτισμού της Ρωσικής Ομοσπονδίας έχουν προβεί σε λεπτομερή καταγραφεί της κατάστασης του Καθεδρικού Ναού και θα...
26 Ιουνίου, 2019 - 9:56

Έργα συντήρησης στον Καθεδρικό Ναό της Σόφιας

Διαδώστε:
Έργα συντήρησης στον Καθεδρικό Ναό της Σόφιας

Στη Βουλγαρία βρίσκονται ειδικοί από το Υπουργείο Πολιτισμού της Ρωσίας προκειμένου να αναλάβουν τη συντήρηση αποκατάστασης ιστορικών τοιχογραφιών στον Πατριαρχικό Καθεδρικό Ναό του Αγίου Αλεξάνδρου Νέφσκυ στη Σόφια.

Οι Ρώσοι επιστήμονες από το Τμήμα Επενδύσεων και Ακινήτων στο Υπουργείο Πολιτισμού της Ρωσικής Ομοσπονδίας έχουν προβεί σε λεπτομερή καταγραφεί της κατάστασης του Καθεδρικού Ναού και θα υποβάλουν έκθεση τις προσεχείς εβδομάδες.

Η επίσκεψη των επιστημόνων έρχεται μετά από πρόταση για στήριξη του έργου αποκατάστασης του Ρώσου Πρωθυπουργού Ντμίτρι Μεντβέντεφ, ο οποίος είχε επισκεφθεί τη Βουλγαρία τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους.

Κατά τους επόμενους μήνες, το Υπουργείο Πολιτισμού αναμένεται επίσης να προτείνει έναν τρόπο για τη διεξαγωγή της δεύτερης φάσης συντήρησης των τοιχογραφιών. Αναμένεται ότι όλες οι επισκευές, εκτός από την αποκατάσταση των τοιχογραφιών, θα ολοκληρωθούν σε περίπου δύο χρόνια.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων