29/10/2020 29/10/2020 Επίσκεψη στις εργασίες αποκατάστασης και συντήρησης της οροφής και των πέντε τρούλων ώστε να σωθούν οι μοναδικές τοιχογραφίες του Καθεδρικού Ιερού Ναού της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στη Μητρόπολη Βάρνας και Μεγάλης Πρεσλάβας πραγματοποίησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Ιωάννης σήμερα, Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2020.  Οι εργασίες που πραγματοποιούνται στον Ιερό Ναό πραγματοποιούνται για να σταματήσει η...
29 Οκτωβρίου, 2020 - 18:59
Τελευταία ενημέρωση: 29/10/2020 - 18:11

Εργασίες αποκατάστασης για να σωθούν οι τοιχογραφίες

Διαδώστε:
Εργασίες αποκατάστασης για να σωθούν οι τοιχογραφίες

Επίσκεψη στις εργασίες αποκατάστασης και συντήρησης της οροφής και των πέντε τρούλων ώστε να σωθούν οι μοναδικές τοιχογραφίες του Καθεδρικού Ιερού Ναού της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στη Μητρόπολη Βάρνας και Μεγάλης Πρεσλάβας πραγματοποίησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Ιωάννης σήμερα, Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2020. 

Οι εργασίες που πραγματοποιούνται στον Ιερό Ναό πραγματοποιούνται για να σταματήσει η εισροή υδάτων, κυρίως από βροχές, εντός του Ναού που καταστρέφουν τις μοναδικές τοιχογραφίες του Ιερού Ναού. Στις επισκευές της οροφής θα πραγματοποιηθούν και επιχρυσώσεις των πέντε μοναδικών τρούλων καθώς και του θόλου του καμπαναριού.

Η αποκατάση των φθορών και οι εργασίες συντήρησης κοστίζουν περίπου 3,2 εκατομμύρια Λεβ Βουλγαρίας, ποσό το οποίο προέρχεται κυρίως από δωρητές ενώ σημαντική θεωρείται και η ενίσχυση του τοπικού δήμου για τις εργασίες. Ακόμα χρηματοδότηση πρόσφερε και το Υπουργικό Συμβούλιο της Βουλγαρίας.

Οι εργασίες αναμένεται να ολοκληρωθούν μετά από ένα χρόνο, ενώ με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Βάρνας και Μεγάλης Πρεσλάβας κ. Ιωάννη θα πραγματοποιείται κάθε Τετάρτη παράκληση και προσευχή για όλους τους οικοδόμους, τους δωρητές και όσους βοηθάνε στις εργασίες του Ιερού Ναού ό οποίος και θα μείνει ανοιχτός σε όλη τη διάρκεια των εργασιών.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων