05/04/2021 05/04/2021 Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες ανακαίνισης του ιστορικού κτιρίου της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Σόφιας “Άγιος Κλήμης της Αχρίδας”. Στο εν λόγω κτίριο εκτός από την Σχολή στεγάζονται κι άλλα εκκλησιαστικά ιδρύματα όπως το Εκκλησιαστικό Αρχείο και το Εκκλησιαστικό Μουσείο. Ανήκει στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Βουλγαρίας και έχει εκχωρηθεί δωρεάν στο Πανεπιστήμιο της Σόφιας...
05 Απριλίου, 2021 - 9:04
Τελευταία ενημέρωση: 05/04/2021 - 8:01

Εργασίες στην ιστορική Θεολογική Σχολή της Σόφιας

Διαδώστε:
Εργασίες στην ιστορική Θεολογική Σχολή της Σόφιας

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες ανακαίνισης του ιστορικού κτιρίου της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Σόφιας “Άγιος Κλήμης της Αχρίδας”. Στο εν λόγω κτίριο εκτός από την Σχολή στεγάζονται κι άλλα εκκλησιαστικά ιδρύματα όπως το Εκκλησιαστικό Αρχείο και το Εκκλησιαστικό Μουσείο.
Ανήκει στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Βουλγαρίας και έχει εκχωρηθεί δωρεάν στο Πανεπιστήμιο της Σόφιας από το 1991, για τις ανάγκες της Θεολογικής Σχολής.
Από το 1923, με την ίδρυση της Θεολογικής Σχολής στο Πανεπιστήμιο της Σόφιας, το κτίριο εξυπηρετεί τους σκοπούς της ανώτερης θεολογικής εκπαίδευσης στη Βουλγαρία και στεγάζει την Ανώτερη Θεολογική Σχολή της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Βουλγαρίας.

Πηγή: dobrotoliubie.com

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων