03/05/2021 03/05/2021 Δεκάδες Χριστιανοί και πολλοί κληρικοί βρέθηκαν για τον Εσπερινό της Αγάπης στον Μητροπολιτικό – Καθεδρικό Ναό της Αγίας Κυριακής στη Σόφια χθες, Κυριακή του Πάσχα και άκουσαν το Ευαγγελικό ανάγνωσμα σε 11 διαφορετικές γλώσσες.  Στη Βουλγαρία συχνά η ακολουθία αυτή ονομάζεται «δεύτερη» Ανάσταση, καθώς διαβάζεται για δεύτερη φορά μετά τα μεσάνυχτα το κείμενο του Ευαγγελίου που...
03 Μαΐου, 2021 - 10:47
Τελευταία ενημέρωση: 03/05/2021 - 11:05

Εσπερινός της Αναστάσεως στον Μητροπολιτικό Ναό της Σόφιας

Διαδώστε:
Εσπερινός της Αναστάσεως στον Μητροπολιτικό Ναό της Σόφιας

Δεκάδες Χριστιανοί και πολλοί κληρικοί βρέθηκαν για τον Εσπερινό της Αγάπης στον Μητροπολιτικό – Καθεδρικό Ναό της Αγίας Κυριακής στη Σόφια χθες, Κυριακή του Πάσχα και άκουσαν το Ευαγγελικό ανάγνωσμα σε 11 διαφορετικές γλώσσες. 

Στη Βουλγαρία συχνά η ακολουθία αυτή ονομάζεται «δεύτερη» Ανάσταση, καθώς διαβάζεται για δεύτερη φορά μετά τα μεσάνυχτα το κείμενο του Ευαγγελίου που αναγγέλλει την Ανάσταση του Χριστού. Σε αυτήν την Ακολουθία, το Ευαγγέλιο επαναλαμβάνεται σε διαφορετικές γλώσσες, ώστε ο Λόγος του Θεού και το μήνυμα του αναστημένου Χριστού να φτάνουν σε όλα τα έθνη, σε ολόκληρη την ανθρωπότητα.

Έτσι και χθες, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μπελογκραντσίκ Πολύκαρπος ήταν ο πρώτος που διάβασε το κείμενο του Ευαγγελίου στην Εκκλησία στη σλαβωνκή γλώσσα. Στη συνέχεια, η ανάγνωση του Ευαγγελίου έγινε στα ελληνικά, στα γαλλικά, στα ρωσικά, στα ρουμανικά, στα εβραϊκά, στα αγγλικά, στα γερμανικά, στα τουρκικά, στα περσικά και στα βουλγαρικά.

Μετά την ανάγνωση του Ευαγγελίου, διαβάστηκε το Πασχαλινό μήνυμα για τον «Εορτασμό των εορτασμών και την εορτή των εορτών» του Μακαριωτάτου Μητροπολίτη Σόφιας και Πατριάρχη  Βουλγαρίας κ.κ. Νεόφυτου.

Περισσότερες φωτογραφίες μπορείτε να βρείτε εδώ

Επιμέλεια-Μετάφραση: Ευγενία Δίτσα

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων