04/10/2020 04/10/2020 Την Παρασκευή τελέστηκε ο Αγιασμός των Καμπάνων της νεόδμητης Εκκλησίας του “Ευαγγελισμού της Θεοτόκου” στη Σόφια της Βουλγαρίας, η οποία ολοκληρώνεται σύντομα. Με την ευλογία του Πατριάρχου Βουλγαρίας κ.κ. Νεοφύτου επιχώριοι Αρχιερείς και Ιερείς βρέθηκαν στην Ακολουθία του Αγιασμού που τέλεσε ο Επίσκοπος Μπελογκραντσίκ κ. Πολύκαρπος. Οι καμπάνες αγοράστηκαν με δωρεές, και η τελετή πραγματοποιήθηκε...
04 Οκτωβρίου, 2020 - 10:16
Τελευταία ενημέρωση: 04/10/2020 - 10:49

Ετοιμάζεται ο Ναός του Ευαγγελισμού στη Σόφια

Διαδώστε:
Ετοιμάζεται ο Ναός του Ευαγγελισμού στη Σόφια

Την Παρασκευή τελέστηκε ο Αγιασμός των Καμπάνων της νεόδμητης Εκκλησίας του “Ευαγγελισμού της Θεοτόκου” στη Σόφια της Βουλγαρίας, η οποία ολοκληρώνεται σύντομα. Με την ευλογία του Πατριάρχου Βουλγαρίας κ.κ. Νεοφύτου επιχώριοι Αρχιερείς και Ιερείς βρέθηκαν στην Ακολουθία του Αγιασμού που τέλεσε ο Επίσκοπος Μπελογκραντσίκ κ. Πολύκαρπος.

Οι καμπάνες αγοράστηκαν με δωρεές, και η τελετή πραγματοποιήθηκε μπροστά στον νεόκτιστο Ναό του Ευαγγελισμού. Η εκδήλωση τιμήθηκε από τον δήμαρχο της περιοχής Iskar – Ivaylo Tsekov, τον δωρητή Valentin Stankov, τον γραμματέα του μητροπολιτικού κέντρου της Σόφιας Angel Mladenov, δημόσιες προσωπικότητες και δεκάδες ενορίτες.

Στο τέλος της ακολουθίας ο Επίσκοπος Μπελογκραντσίκ κ. Πολύκαρπος απευθύνθηκε στο κοινό σημειώνοντας μεταξύ άλλων:

“Αφιερώσαμε τις καμπάνες αυτού του νέου Ναού. Προσευχόμαστε ο Θεός,  Παναγία και ο Προφήτης Ηλίας να ευλογήσουν αυτές τις καμπάνες να καλούν τους πιστούς και να τους οδηγούν στο δρόμο του Θεού και την πνευματική ζωή. Μέσα από αυτές τις ευγενικές σκέψεις, αφήστε τους να διψούν και να μπουν στο ναό και, μπαίνοντας στο ναό, να βρουν πνευματική ειρήνη, ικανοποίηση, σκοπό στη ζωή, μέσω του Κυρίου μας Ιησού Χριστού.

Πάντα χαιρόμαστε όταν αφιερώνουμε εκκλησιαστικούς θησαυρούς. Σήμερα η χαρά μας είναι μεγάλη χάρη στη γενναιόδωρη δωρεά του κ. Στάνκοφ, ο οποίος ως πιστός Χριστιανός ήθελε να υποστηρίξει την εκκλησία δωρίζοντας αυτές τις τρεις καμπάνες, οι οποίες ελπίζουμε ότι με το χτύπημά τους θα προκαλέσουν την ευλογία του Θεού!” κατέληξε ο Επίσκοπος Μπελογκραντσίκ.

Σοφιας κ. πολ .

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων