16/03/2022 16/03/2022 Η επένδυση για τους τρούλους του νεόδμητου πρώτου ορθόδοξου ναού του Οσίου Ποιμένος (εκ της αγιορειτικής Ιεράς Μονής Ζωγράφου) στη συνοικία Ίζγκρεφ της Σόφιας έχει ήδη φτάσει και η τοποθέτησή της θα γίνει μόλις το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες, όπως ανακοίνωσε ο δήμαρχος της περιοχής Δρ. Δελιάν Γκεοργκίεφ. Επιμέλεια-Μετάφραση: Ευγενία Δίτσα Σύμφωνα με την ιστοσελίδα...
16 Μαρτίου, 2022 - 18:44
Τελευταία ενημέρωση: 16/03/2022 - 19:20

Ετοιμάζεται ο τρούλος του Οσίου Ποιμένος του Ζωγραφίτη στη Σόφια

Διαδώστε:
Ετοιμάζεται ο τρούλος του Οσίου Ποιμένος του Ζωγραφίτη στη Σόφια

Η επένδυση για τους τρούλους του νεόδμητου πρώτου ορθόδοξου ναού του Οσίου Ποιμένος (εκ της αγιορειτικής Ιεράς Μονής Ζωγράφου) στη συνοικία Ίζγκρεφ της Σόφιας έχει ήδη φτάσει και η τοποθέτησή της θα γίνει μόλις το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες, όπως ανακοίνωσε ο δήμαρχος της περιοχής Δρ. Δελιάν Γκεοργκίεφ.

Επιμέλεια-Μετάφραση: Ευγενία Δίτσα

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα stolica.bg, ο δήμαρχος έκανε έκκληση για οικονομική βοήθεια, προκειμένου να ολοκληρωθεί η ανοικοδόμηση του ναού. «Για να συνεχιστεί η κατασκευή του ναού με αυτούς τους ρυθμούς χρειαζόμαστε τη βοήθεια όλων. Μαζί θα τα καταφέρουμε και θα ολοκληρώσουμε με επιτυχία αυτό το ιερό έργο!».

Ο Ιερός Ναός Οσίου Ποιμένος του Ζωγραφίτη στον κήπο της Τροχαίας της Σόφιας ανοικοδομείται χάρη στο έργο του εκκλησιαστικού συμβουλίου, τις προσωπικές επαφές και την οργάνωση του κυβερνήτη της περιοχής Dr. Delyan Georgiev.

Η εκκλησία που περίμεναν εδώ και 30 χρόνια οι κάτοικοι των συνοικιών Ίζτοκ, Ίζγκρεβ και Ντιαναμπάντ είναι γεγονός.

Η ανέγερση του ναού ξεκίνησε στα τέλη του Σεπτεμβρίου του 2020 και στον αγιασμό παρευρέθηκαν η Δήμαρχος Σόφιας Γιορντάνκα Φαντάκοβα, ο κυβερνήτης της Ιζγκρέφ Δρ. Ντελιάν Γκεόργκιεφ, ο Πρόεδρος της Βουλγαρίας, Ρούμεν Ράντεφ, πολιτικοί, δημοτικοί σύμβουλοι και απλοί πιστοί.

Η εκστρατεία συγκέντρωσης χρημάτων είναι ενεργή μέχρι σήμερα και όποιος επιθυμεί μπορεί να κάνει μια δωρεά για την ανέγερση του ναού στον τραπεζικό λογαριασμό του Εκκλησιαστικού Διοικητικού Συμβουλίου του νεόδμητου Ορθόδοξου Ναού της Σόφιας.

Πηγή: dobrotoliubie.com

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων