08/01/2021 08/01/2021 Επιστολή προς τον Αντιπρόεδρο της Βουλγαρίας και υπουργό Άμυνας Κρασιμίρ Καρακατσάνοφ απέστειλε με αφορμή τον εορτασμό των Θεοφανείων ο Πατριάρχης Βουλγαρίας κ.κ. Νεόφυτος “Σύμφωνα με μια παλιά παράδοση, σε αυτές τις γιορτές η Ορθόδοξη Εκκλησία ευλογεί τις σημαίες μάχης του στρατού μας με αγιασμό, ώστε να μαρτυρούν πάντα την τιμή του ένδοξου βουλγαρικού στρατού και...
08 Ιανουαρίου, 2021 - 8:56
Τελευταία ενημέρωση: 08/01/2021 - 8:15

“Ευλογώντας τις σημαίες της μάχης”

Διαδώστε:
“Ευλογώντας τις σημαίες της μάχης”

Επιστολή προς τον Αντιπρόεδρο της Βουλγαρίας και υπουργό Άμυνας Κρασιμίρ Καρακατσάνοφ απέστειλε με αφορμή τον εορτασμό των Θεοφανείων ο Πατριάρχης Βουλγαρίας κ.κ. Νεόφυτος

“Σύμφωνα με μια παλιά παράδοση, σε αυτές τις γιορτές η Ορθόδοξη Εκκλησία ευλογεί τις σημαίες μάχης του στρατού μας με αγιασμό, ώστε να μαρτυρούν πάντα την τιμή του ένδοξου βουλγαρικού στρατού και να μας θυμίζουν το μεγαλείο και την αξιοπρέπεια του το ορθοδόξου βουλγαρικού πνεύματος” αναφέρει στην επιστολή του και προσθέτει:
“Προσευχόμαστε για τους ανθρώπους του στρατού μας, που δίνουν αγώνα αλλά και τη ζωή τους για την ακεραιότητα και το απαραβίαστο της πατρίδας μας . Για όσους υπηρετούν σήμερα τη στρατιωτική τους θητεία, καθώς και για όλους εκείνους τους γνωστούς και άγνωστους Βούλγαρους στρατιώτες που στο όνομα της αγάπης για την Εκκλησία, την οικογένεια και τη Μητέρα πατρίδα, έδωσαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια των αιώνων”.
“Για όλους σήμερα, προσευχόμαστε στον Κύριο να τους δώσει υγεία και δύναμη, στρατιωτικό πνεύμα, και σταθερότητα στον ευγενή και εξαιρετικά υπεύθυνο τομέα στον οποίο είναι αφιερωμένοι, συνεχίζοντας με τιμή και αξιοπρέπεια την ένδοξη πορεία του εθνικού στρατού μας”.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων