06/11/2021 06/11/2021 Με την ευλογία του Μακαριώτατου Πατριάρχη Βουλγαρίας κ.κ. Νεοφύτου στο παρεκκλήσι Αγίου Γεωργίου στο νοσοκομείο “Alexandrovska” τελέστηκε το μυστήριο του ιερού ευχελαίου για την υγεία και τη θεραπεία όσων ασθενών δίνουν μάχη με τη νόσο COVID-19 αλλά και για το ιατρικό προσωπικό, τη Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2021. Στο ιερό Ευχέλαιο προέστη ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Τιβεριοπόλεως...
06 Νοεμβρίου, 2021 - 17:12
Τελευταία ενημέρωση: 06/11/2021 - 23:09

Ευχέλαιο για ασθενείς με covid-19 σε νοσοκομείο της Σόφιας

Διαδώστε:
Ευχέλαιο για ασθενείς με covid-19 σε νοσοκομείο της Σόφιας

Με την ευλογία του Μακαριώτατου Πατριάρχη Βουλγαρίας κ.κ. Νεοφύτου στο παρεκκλήσι Αγίου Γεωργίου στο νοσοκομείο “Alexandrovska” τελέστηκε το μυστήριο του ιερού ευχελαίου για την υγεία και τη θεραπεία όσων ασθενών δίνουν μάχη με τη νόσο COVID-19 αλλά και για το ιατρικό προσωπικό, τη Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2021.

Στο ιερό Ευχέλαιο προέστη ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Τιβεριοπόλεως κ. Τύχων, Βοηθός του Πατριάρχη Βουλγαρίας. Κατά το μυστήριο συμμετείχαν επίσης ο Πρωτοσύγκελλος της μητροπολιτικής επαρχίας της Σόφιας Αρχιμανδρίτης π. Βασίλειος και κληρικοί της Βουλγαρικής πρωτεύουσας.

Στο τέλος, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος κ. Τύχων, με τον εμπνευσμένο θείο λόγο του, απευθύνθηκε στους παρευρισκόμενους:

“Στις ημέρες μας πρέπει να εμπιστευτούμε αυτούς που έχουν αφιερώσει τη ζωή τους στην επιστήμη και τη φροντίδα των ανθρώπων. Γι’ αυτό προσευχόμαστε σήμερα, εγκάρδια, να μας ελευθερώσει ο Θεός από την επιπολαιότητα, από την αυτοεξύψωση, που δεν έχει τη βάση του πουθενά αλλού πέρα από κάτι που κυκλοφορεί και διαβάζεται στο Διαδίκτυο. Η αλήθεια αποσιωπάται.

Αποδίδουμε έναν φόρο τιμής σε όσους στερήθηκαν τις οικογένειες και τα αγαπημένα τους πρόσωπα προκειμένου να υπηρετήσουν τους ασθενείς του covid – 19, αφιερώνοντας ατελείωτες μέρες και ώρες”,  είπε ο Επίσκοπος Τύχων και έχρισε όλους τους παρευρισκόμενους με το λάδι του ιερού ευχελαίου.

Να σημειωθεί ότι κάθε μήνα από το 2020, στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου στο νοσοκομείο “Alexandrovska”, πραγματοποιείται ιερό Ευχέλαιο για την υποστήριξη των ασθενών με COVID-19, του προσωπικού, ιατρούς, νοσηλευτές, αλλά και για τους συγγενείς τους, τους εθελοντές και όλους όσους συμβάλλουν στην μάχη κατά της πανδημίας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων