19/10/2021 19/10/2021 Ευχές στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Βάρνας και Μεγάλης Πρεσλάβας κ. Ιωάννη, που άγει σήμερα (ανήμερα του Αγίου Ιωάννη της Ρίλας) τα ονομαστήριά του, απέστειλαν οι κληρικοί της Ιεράς Μητροπόλεως την οποία ποιμαίνει. Μάλιστα, κάνουν ειδική μνεία στο ακούραστο έργο του και τον χαρακτηρίζουν ως λαμπρό παράδειγμα για όλους! Επιμέλεια: Ευγενία Δίτσα Διαβάστε τι του ευχήθηκαν: Σεβασμιώτατε,...
19 Οκτωβρίου, 2021 - 11:22
Τελευταία ενημέρωση: 19/10/2021 - 13:29

Ευχές στον Μητροπολίτη Βάρνας ανήμερα του Αγ. Ιωάννη της Ρίλας

Διαδώστε:
Ευχές στον Μητροπολίτη Βάρνας ανήμερα του Αγ. Ιωάννη της Ρίλας

Ευχές στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Βάρνας και Μεγάλης Πρεσλάβας κ. Ιωάννη, που άγει σήμερα (ανήμερα του Αγίου Ιωάννη της Ρίλας) τα ονομαστήριά του, απέστειλαν οι κληρικοί της Ιεράς Μητροπόλεως την οποία ποιμαίνει. Μάλιστα, κάνουν ειδική μνεία στο ακούραστο έργο του και τον χαρακτηρίζουν ως λαμπρό παράδειγμα για όλους!

Επιμέλεια: Ευγενία Δίτσα

Διαβάστε τι του ευχήθηκαν:

Σεβασμιώτατε,

Στις 19 Οκτωβρίου, ημέρα που η αγία Εκκλησία μας γιορτάζει τη μνήμη του ουράνιου προστάτη σας, Ιωάννη του Ερημίτη και Θαυματουργού της Ρίλας, έχετε την ονομαστική σας εορτή.

Εκ μέρους του Επισκοπικού Συμβουλίου, των κληρικών της επισκοπής, των εκπροσώπων των μοναστηριών και των εργαζομένων της Ιεράς Μητροπόλεως Βάρνας και Μεγάλης Πρεσλάβας, ευχόμαστε ειλικρινά ο Θεός να σας χαρίζει πνευματική και σωματική υγεία, μακροζωία, να σας προστατεύει και να σας δυναμώνει στη διακονία με την οποία μαρτυρείτε και διδάσκετε αδιάκοπα τον λόγο του Χριστού: «ἄρατε τὸν ζυγόν μου ἐφ᾿ ὑμᾶς καὶ μάθετε ἀπ᾿ ἐμοῦ, ὅτι πρᾷός εἰμι καὶ ταπεινὸς τῇ καρδίᾳ, καὶ εὑρήσετε ἀνάπαυσιν ταῖς ψυχαῖς ὑμῶν· – Πάρτε τον ζυγό Μου επάνω σας και μάθετε από Εμένα, γιατί είμαι πράος και ταπεινός στην καρδιά και θα βρείτε ανάπαυση για τις ψυχές σας» (Κατά Ματθ. 11: 29-30).

Το ακούραστο έργο σας για τη βελτίωση της Αγίας Εκκλησίας στην επισκοπική επαρχία Βάρνας και Μεγάλης Πρεσλάβας, που σας εμπιστεύτηκε ο Θεός, είναι ένα λαμπρό παράδειγμα για όλους μας, έτσι ώστε με εργασία και προσευχή, και κυρίως με την ευγενική βοήθεια του Θεού, να έχουμε πλήρη πειθαρχεία στα λόγια του Σωτήρα μας, Κυρίου Ιησού Χριστού: «ἐγώ εἰμι τὸ φῶς τοῦ κόσμου· ὁ ἀκολουθῶν ἐμοὶ οὐ μὴ περιπατήσῃ ἐν τῇ σκοτίᾳ, ἀλλ᾿ ἕξει τὸ φῶς τῆς ζωῆς. (Εγώ είμαι το φως του κόσμου. Αυτός που με ακολουθεί δεν θα περπατήσει στο σκοτάδι, αλλά θα έχει το φως της ζωής» (Ιωάννης 8:12).

Εις πολλά έτη, Σεβασμιώτατε Επίσκοπε!

19/10/2021

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων