14/03/2024 14/03/2024 “Ο Πατριάρχης Νεόφυτος έδωσε τον εαυτό του για τον Χριστό και την Αγία Του Εκκλησία” τόνισε προς τους δημοσιογράφους ο Μητροπολίτης Φιλιππουπόλεως κ. Νικόλαος προσερχόμενος στο Συνοδικό Μέγαρο όπου το μεσημέρι της Πέμπτης η Ιερά Σύνοδος συνεδριάζει εκτάκτως.   “Η λύπη στις καρδιές μας είναι μεγάλη. Η απώλεια για την Αγία μας Εκκλησία και για τον...
14 Μαρτίου, 2024 - 12:04
Τελευταία ενημέρωση: 14/03/2024 - 12:11

Φιλιππουπόλεως Νικόλαος: “Θα ακολουθηθεί αυστηρά η διαδικασία που προβλέπεται από τον Καταστατικό Χάρτη”

Διαδώστε:
Φιλιππουπόλεως Νικόλαος: “Θα ακολουθηθεί αυστηρά η διαδικασία που προβλέπεται από τον Καταστατικό Χάρτη”

“Ο Πατριάρχης Νεόφυτος έδωσε τον εαυτό του για τον Χριστό και την Αγία Του Εκκλησία” τόνισε προς τους δημοσιογράφους ο Μητροπολίτης Φιλιππουπόλεως κ. Νικόλαος προσερχόμενος στο Συνοδικό Μέγαρο όπου το μεσημέρι της Πέμπτης η Ιερά Σύνοδος συνεδριάζει εκτάκτως.  

“Η λύπη στις καρδιές μας είναι μεγάλη. Η απώλεια για την Αγία μας Εκκλησία και για τον βουλγαρικό λαό είναι τεράστια”, πρόσθεσε ο Σεβασμιώτατος με αφορμή την εκδημία του Πατριάρχη Βουλγαρίας κυρού Νεοφύτου.

Ο Μητροπολίτης κ. Νικόλαος ρωτήθηκε και τις διαδικασίες που θα ακολουθηθούν από εδώ και στο εξής για την επόμενη ημέρα στη Βουλγαρική Εκκλησία. “Θα ακολουθηθεί αυστηρά η διαδικασία που ρυθμίζεται στο ισχύον Καταστατικό της Βουλγαρικής Ορθόδοξης Εκκλησίας”, ήταν η απάντησή του προσθέτοντας ότι όποιες διαφωνίες προκύψουν θα αντιμετωπιστούν με τη χάρη του Αγίου Πνεύματος το οποίο καθοδηγεί τις εργασίες της Ιεράς Συνόδου. “Είναι φυσικό στα γήινα να υπάρχουν διαφωνίες. Αλλά πιστεύουμε ότι όλα αυτά θα αντιμετωπιστούν”, είπε.

Οι σημαίες στο Συνοδικό Μέγαρο άλλα και στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Αλεξάνδρου Νιέφκι  κυματίζουν μεσίστιες ενώ και οι καμπάνες ηχούν πένθιμα από το πρωί στη Σόφια.

Διαβάστε επίσης: Εκοιμήθη ο Πατριάρχης Βουλγαρίας Νεόφυτος

Πληροφορίες – φωτο: bta.bg

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων