19/09/2021 19/09/2021 Αγιασμό στο νέο κτήριο της Ιατρικής Σχολής στην Φιλιππούπολη (Πλόβντιφ) τέλεσε πριν λίγες μέρες (στις 15 Σεπτεμβρίου) ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πλόβντιβ κ. Νικόλαος, αφού  παρακολούθησε τα εγκαίνια. Το νέο εξαώροφο κτίριο βρίσκεται στην οδό Λιούμπεν Καραβέλοφ, σε έκταση 4.000 τ.μ. και διαθέτει 32 επιστημονικά και εκπαιδευτικά εργαστήρια και ένα αμφιθέατρο με 70 θέσεις. Στα εγκαίνια...
19 Σεπτεμβρίου, 2021 - 10:36
Τελευταία ενημέρωση: 19/09/2021 - 10:24

Φιλιππούπολη: Αγιασμός σε νέο κτήριο της ιατρικής

Διαδώστε:
Φιλιππούπολη: Αγιασμός σε νέο κτήριο της ιατρικής

Αγιασμό στο νέο κτήριο της Ιατρικής Σχολής στην Φιλιππούπολη (Πλόβντιφ) τέλεσε πριν λίγες μέρες (στις 15 Σεπτεμβρίου) ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πλόβντιβ κ. Νικόλαος, αφού  παρακολούθησε τα εγκαίνια. Το νέο εξαώροφο κτίριο βρίσκεται στην οδό Λιούμπεν Καραβέλοφ, σε έκταση 4.000 τ.μ. και διαθέτει 32 επιστημονικά και εκπαιδευτικά εργαστήρια και ένα αμφιθέατρο με 70 θέσεις.

Στα εγκαίνια παραβρέθηκαν: ο Δήμαρχος της Φιλιππούπολης κ. Ζντράφκο Ντιμίτροφ, η Αναπληρώτρια Υπουργός Παιδείας Καθ. Γκένκα Πέτροβα-Τάσκοβα, η Πρύτανης της Ιατρικής της Φιλιππούπολης – Καθ. Μαριάνα Μούρτζεβα, ο πρώην Πρύτανης της Ιατρικής – Καθ. Στέφαν Κοστιάνεφ, πρυτάνεις άλλων ΑΕΙ της Φιλιππούπολης, ο επίτιμος πρόξενος της Τσεχικής Δημοκρατίας κ. Ιβάν Σοκόλοφ, οι αντιδήμαρχοι για την εκπαίδευση και τα οικονομικά: Στέφαν Στογιάνοφ και Βέλιτσκο Ροντόπσκι, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Αλεξάντερ Ντάρζικοφ, άλλοι δήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι.

Ο Μητροπολίτης Νικόλαος, συνοδευόμενος από τον βοηθό Επίσκοπο Αρσένιο, τον Ιερομόναχο Μαξίμο και τον π. Ελένκο Ιωσήφοφ, τέλεσε παράκληση στην αυλή της Ιατρικής Σχολής, συλλειτουργούντων του Αρχιδιακόνου Ιλιάν Αλεξάντροφ και και του διακόνου Αγγέλου Αγγέλοφ.

Ο Προκαθήμενος της Επισκοπής Φιλιππούπολης απευθύνθηκε στους καθηγητές και τους φοιτητές της Ιατρικής με μια εμπνευσμένη ομιλία και ευχήθηκε χρόνια πολλά σε όλους τους φοιτητές.

Φωτογραφίες: https://www.flickr.com/photos/188979811@N04/albums/72157719847343358

Επιμέλεια: Ευγενία Δίτσα

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων