12/02/2019 12/02/2019 Ο Μητροπολίτης Βιδινίου κ. Δανιήλ, ένας από τους ιεράρχες της Βουλγάρικης Ορθόδοξης Εκκλησίας, μέλος της Ιεράς Συνόδου της παραχώρησε αποκλειστική συνέντευξη στο πρακτορείο RIA NOVOSTI, αναφερόμενος στο ζήτημα της ουκρανικής αυτοκεφαλίας και στις ενέργειες του Οικουμενικού Πατριαρχείου σχετικά με την χορήγηση του Τόμου της αυτοκεφαλίας. Μεταξύ άλλων ο ιεράρχης δήλωσε τα εξής: “Ο διορισμός των...
12 Φεβρουαρίου, 2019 - 22:30
Τελευταία ενημέρωση: 12/02/2019 - 22:32

Για το ζήτημα της ουκρανικής αυτοκεφαλίας μίλησε ο Μητρ. Βιδινίου

Διαδώστε:
Για το ζήτημα της ουκρανικής αυτοκεφαλίας μίλησε ο Μητρ. Βιδινίου

Ο Μητροπολίτης Βιδινίου κ. Δανιήλ, ένας από τους ιεράρχες της Βουλγάρικης Ορθόδοξης Εκκλησίας, μέλος της Ιεράς Συνόδου της παραχώρησε αποκλειστική συνέντευξη στο πρακτορείο RIA NOVOSTI, αναφερόμενος στο ζήτημα της ουκρανικής αυτοκεφαλίας και στις ενέργειες του Οικουμενικού Πατριαρχείου σχετικά με την χορήγηση του Τόμου της αυτοκεφαλίας. Μεταξύ άλλων ο ιεράρχης δήλωσε τα εξής: “Ο διορισμός των εξάρχων του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Ουκρανία έγινε με την παράβαση της δικαιοδοσίας μιας άλλης Ορθόδοξης και αυτοκέφαλης Εκκλησίας. Από τα χρόνια της Οθωμανικής Αυτοκρατορείας τέτοιου είδους θέματα πάντα ήταν στην δικαιοδοσία της Συνόδου των Εκκλησιών και όχι ενός Πατριαρχείου στο έδαφος του άλλου. Η έκδοση του λεγόμενου Τόμου δείχνει την πλήρη ασέβεια στην κανονική τάξη στην Εκκλησία. Στο Οικουμενικό Πατριαρχείου δεν τηρούν ούτε τον κανόνα που απαγορεύει στους ιερείς μετά την χειροτονία να τελούν γάμο, με άλλα λόγια στο Φανάρι δεν υπολογίζουν ούτε κανονικούς κανόνες, ούτε την Συνοδική Σκέψη της Εκκλησίας”.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων