16/01/2021 16/01/2021 Σήμερα, 16 Ιανουαρίου, η Εκκλησία μας τιμά την Προσκύνηση της Τιμίας Αλυσίδας του Αγίου Και Ενδόξου Αποστόλου Πέτρου, της αλυσίδας, δηλαδή, με την οποία ήταν δεμένος ο Πρωτοκορυφαίος Απόστολος και από την οποία τον απελευθέρωσε Άγγελος Κυρίου. Προς τιμήν της εορτής αυτής, με την ευλογία του Μακαριωτάτου Μητροπολίτη Σοφίας και Βούλγαρου Πατριάρχη κ.κ. Νεοφύτου, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μπελογκραντσίκ...
16 Ιανουαρίου, 2021 - 19:19
Τελευταία ενημέρωση: 16/01/2021 - 19:12

Γιόρτασε ο Ι.Ν. Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου στη Σόφια 

Διαδώστε:
Γιόρτασε ο Ι.Ν. Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου στη Σόφια 

Σήμερα, 16 Ιανουαρίου, η Εκκλησία μας τιμά την Προσκύνηση της Τιμίας Αλυσίδας του Αγίου Και Ενδόξου Αποστόλου Πέτρου, της αλυσίδας, δηλαδή, με την οποία ήταν δεμένος ο Πρωτοκορυφαίος Απόστολος και από την οποία τον απελευθέρωσε Άγγελος Κυρίου.

Προς τιμήν της εορτής αυτής, με την ευλογία του Μακαριωτάτου Μητροπολίτη Σοφίας και Βούλγαρου Πατριάρχη κ.κ. Νεοφύτου, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μπελογκραντσίκ κ. Πολύκαρπος τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό της πρωτεύουσας, που είναι αφιερωμένος στους Αγίους Αποστόλους Πέτρο και Παύλο.

Στο κήρυγμά του, ο Επίσκοπος υπενθύμισε την θαυμαστή απελευθέρωση του Αποστόλου καθώς και το μήνυμά του, λέγοντας μεταξύ άλλων:

«Ο καθένας από εμάς καλείται να γίνει ιεραπόστολος, να κηρύξει και να γίνει παράδειγμα για τους γύρω του. Κάθε ένας από εμάς, που βαπτίστηκε στο όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος, είναι ένας αγγελιοφόρος του Θεού. Πρέπει να κηρύξει το Ευαγγέλιό Του στον κόσμο με υπακοή, ταπείνωση και ζήλο».

Για πλούσιο φωτογραφικό υλικό πατήστε εδώ – https://flic.kr/s/aHsmTHsuY3

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων