21/07/2020 21/07/2020 Το Πατριαρχείο της Βουλγαρίας παρακολουθεί με προσοχή και ανησυχία, όπως αναφέρει σε σημερινή ανακοίνωσή του, τις συζητήσεις και τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας της τουρκικής κυβέρνησης για αλλαγή του καθεστώτος «της αρχαίας χριστιανικής εκκλησίας της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη». Μάλιστα, δηλώνει ρητά πως θα ήθελε τη διατήρηση του καθεστώτος της Αγίας Σοφίας και όχι...
21 Ιουλίου, 2020 - 14:10
Τελευταία ενημέρωση: 21/07/2020 - 14:11

H Ιερά Σύνοδος του Πατριαρχείου της Βουλγαρίας για την Αγία Σοφία 

Διαδώστε:
H Ιερά Σύνοδος του Πατριαρχείου της Βουλγαρίας για την Αγία Σοφία 

Το Πατριαρχείο της Βουλγαρίας παρακολουθεί με προσοχή και ανησυχία, όπως αναφέρει σε σημερινή ανακοίνωσή του, τις συζητήσεις και τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας της τουρκικής κυβέρνησης για αλλαγή του καθεστώτος «της αρχαίας χριστιανικής εκκλησίας της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη».

Μάλιστα, δηλώνει ρητά πως θα ήθελε τη διατήρηση του καθεστώτος της Αγίας Σοφίας και όχι την μετατροπή της σε τζαμί.

«Ως χιλιετής ιερός ναός για όλο τον Χριστιανισμό και πνευματικό κέντρο της Ορθοδοξίας, αυτή η εκκλησία είναι αγαπητή σε κάθε χριστιανική καρδιά και αποτελεί μια εξαιρετική πολιτιστική αξία για όλη την ανθρωπότητα.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ενώνουμε τη φωνή μας στις εκκλήσεις των Αδελφών Τοπικών Ορθοδόξων Εκκλησιών, καθώς και ορισμένων ηγετών κρατών και διεθνών οργανισμών, για να διατηρήσουμε το σημερινό καθεστώς της Αγίας Σοφίας ως μουσείου και μνημείου της Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO.

Εκφράζοντας το σεβασμό μας προς τους τουρκικούς κρατικούς θεσμούς, ζητάμε σοφία και καλή θέληση στην επίλυση αυτής της σημαντικής υπόθεσης στο όνομα της διατήρησης καλών διαθρησκευτικών και  γειτονικών σχέσεων!»

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων