19/04/2021 19/04/2021 Στο μήνυμά του στους πιστούς, για την Ε΄ Κυριακή των Νηστειών, ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Βουλγαρίας κ.κ. Νεόφυτος αναφέρθηκε στο βίο της Αγίας Μαρίας της Αιγυπτίας και τόνισε ότι είναι παράδειγμα προς μίμηση για εμάς τους πιστούς. Αναλυτικότερα σημείωσε μεταξύ άλλων: “Άλλη μια εβδομάδα από την Αγία και Μεγάλη Τεσσαρακοστή πέρασε, μία εβδομάδα που συνεχίσαμε, ο...
19 Απριλίου, 2021 - 18:08
Τελευταία ενημέρωση: 19/04/2021 - 18:10

«Η Αγία Μαρία αντικατέστησε τη ματαιοδοξία με τη Βασιλεία»

Διαδώστε:
«Η Αγία Μαρία αντικατέστησε τη ματαιοδοξία με τη Βασιλεία»

Στο μήνυμά του στους πιστούς, για την Ε΄ Κυριακή των Νηστειών, ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Βουλγαρίας κ.κ. Νεόφυτος αναφέρθηκε στο βίο της Αγίας Μαρίας της Αιγυπτίας και τόνισε ότι είναι παράδειγμα προς μίμηση για εμάς τους πιστούς.

Αναλυτικότερα σημείωσε μεταξύ άλλων: “Άλλη μια εβδομάδα από την Αγία και Μεγάλη Τεσσαρακοστή πέρασε, μία εβδομάδα που συνεχίσαμε, ο κάθε ένας σύμφωνα με την δύναμή του, να αγωνιζόμαστε για τη Σωτηρία με την νηστεία. Προετοιμαζόμαστε να ζήσουμε μαζί με τον Κύριο και την Εκκλησία την Εβδομάδα των Παθών και την μοναδική χαρά που μας πλημμυρίζει η εορτή της Αναστάσεως του Χριστού.

Για να προετοιμαστούμε κατάλληλα, η Ε’ Κυριακή των Νηστειών έχει αφιερωθεί από την Αγία μας Εκκλησία στην Αγία Μαρία της Αιγύπτου, μία γυναίκα βυθισμένη στο βάλτο των αμαρτιών που κατάφερε και απομακρύνθηκε από αυτόν τον βάλτο με την μεσολάβηση της Υπεραγίας Θεοτόκου. Ο αμαρτωλός άνθρωπος αξίζει αυτή τη βοήθεια από ψηλά για την αγνή καρδιά του. Μπόρεσε να δει τις αμαρτίες της και πόθησε την μεταστροφή της, παρέμεινε στην έρημο για πολλά χρόνια με τη βαθιά και συνειδητή μετάνοιά της και με υπομονή και θεϊκό ζήλο για την δικαιοσύνη του Θεού.

Είναι άλλη μια Κυριακή των Νηστειών που έχει νόημα και πνευματικό όφελος για εμάς τους πιστούς. Στις μέρες μας όταν τελειώνει η Σαρακοστή νιώθουμε κουρασμένοι και η Εκκλησία μας έρχεται να μας υπενθυμίσει την εικόνα εκείνου που με τη βοήθεια του Θεού βρήκε τη δύναμη να περάσει τη μισή του ζωή παλεύοντας στις πιο δύσκολες συνθήκες που μπορεί να προσφέρει η γη. Στην Αγία Μαρία που αντικατέστησε οικειοθελώς όλη τη δόξα και τη ματαιοδοξία αυτού του κόσμου για να αποκτήσει πρόσβαση στην Βασιλεία του Θεού, της οποίας οι πύλες είχαν προηγουμένως κλείσει και μας μαρτυράει ότι η αληθινή ομορφιά δεν είναι η εξωτερική, η προσωρινή και η παροδική αλλά ότι πρέπει να αναζητούμε και να εκτιμάμε την εσωτερική και την πνευματική ομορφιά.

Το κατόρθωμα της Αγίας Μαρίας της Αιγυπτίας, το μοντέλο που μας άφησε, είναι για εμάς άλλη μια σαφή μαρτυρία για το γεγονός ότι το μονοπάτι που μας έδειξε ο Κύριος μας Ιησούς Χριστός είναι ο δρόμος της αλήθειας και της ζωής. Ένας δρόμος που με το κάθε βήμα που παίρνουμε όλο και περισσότερο πλησιάζουμε στον στόχο της αιώνιας ζωής και απομακρυνόμαστε από τον κακό εαυτό μας.” καταλήγει στο μήνυμά του ο Πατριάρχης ευχόμενος για τις πρεσβείες της Αγίας Μαρίας της Αιγυπτίας στους πιστούς.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων