21/04/2022 21/04/2022 Τη Μεγάλη Πέμπτη στον Πατριαρχικό Καθεδρικό Ναό Αγίου Αλεξάνδρου Νέφσκι της Σόφιας τελέστηκε η ακολουθία των Αγίων Παθών, στην οποία διαβάζονται τα δώδεκα χωρία από τα τέσσερα Ευαγγέλια, που μιλούν για τις τελευταίες ημέρες του Σωτήρος. Επιμέλεια-Μετάφραση: Ευγενία Δίτσα Της Θείας Λειτουργίας προέστη ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μελενίκου κ. Γεράσιμος, Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου της Βουλγαρικής...
21 Απριλίου, 2022 - 21:29

Η Ακολουθία των Αγίων Παθών στον Καθεδρικό της Σόφιας

Διαδώστε:
Η Ακολουθία των Αγίων Παθών στον Καθεδρικό της Σόφιας

Τη Μεγάλη Πέμπτη στον Πατριαρχικό Καθεδρικό Ναό Αγίου Αλεξάνδρου Νέφσκι της Σόφιας τελέστηκε η ακολουθία των Αγίων Παθών, στην οποία διαβάζονται τα δώδεκα χωρία από τα τέσσερα Ευαγγέλια, που μιλούν για τις τελευταίες ημέρες του Σωτήρος.

Επιμέλεια-Μετάφραση: Ευγενία Δίτσα

Της Θείας Λειτουργίας προέστη ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μελενίκου κ. Γεράσιμος, Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου της Βουλγαρικής Ορθόδοξης Εκκλησίας και πρόεδρος της Κεντρικής Επιτροπής του ναού-μνημείου, συλλειτουργούντων των ιερέων του ναού.

Στη Θεία Λειτουργία συμμετείχε και η Αυτού Μεγαλειότητα, ο Βασιλιάς Συμεών ο Β’.

Στο βίντεο που ακολουθεί ο χορός του Πατριαρχικού Καθεδρικού Ναού ψέλνει ύμνους της ημέρας:

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων