11/04/2019 11/04/2019 Διαβάστηκε χθες στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Μάρκου στη Σόφια σύμφωνα με το τυπικό της Εκκλησίας ο Μεγάλος Κανόνας που συνέγραψε ο Άγιος Ανδρέας Κρήτης. Κατά την διάρκεια της ακολουθίας χοροστάτησε ο Θεοφιλ. Επίσκοπος Μπελογκραντσίκ κ. Πολύκαρπος, Βοηθός του Μητροπολίτη Σόφιας και Πατριάρχου πάσης Βουλγαρίας κ.κ. Νεοφύτου. Πριν την απόλυση ο Θεοφιλέστατος εξήρε το μεγάλο...
11 Απριλίου, 2019 - 16:06

Η ακολουθία του Μεγάλου Κανόνα στη Σόφια

Διαδώστε:
Η ακολουθία του Μεγάλου Κανόνα στη Σόφια

Διαβάστηκε χθες στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Μάρκου στη Σόφια σύμφωνα με το τυπικό της Εκκλησίας ο Μεγάλος Κανόνας που συνέγραψε ο Άγιος Ανδρέας Κρήτης. Κατά την διάρκεια της ακολουθίας χοροστάτησε ο Θεοφιλ. Επίσκοπος Μπελογκραντσίκ κ. Πολύκαρπος, Βοηθός του Μητροπολίτη Σόφιας και Πατριάρχου πάσης Βουλγαρίας κ.κ. Νεοφύτου. Πριν την απόλυση ο Θεοφιλέστατος εξήρε το μεγάλο υμνογραφικό έργο του Αγίου Ανδρέα και σχολίασε ορισμένα αποσπάσματα του Μεγάλου Κανόνα τα οποία όπως τόνισε θα πρέπει να αγγίξουν τις ψυχές των πιστών έτσι ώστε να προετοιμαστούν για την Αγία ημέρα του Πάσχα.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων