06/07/2021 06/07/2021 Ο Μητροπολίτης Στάρα Ζαγκόρας κ. Κυπριανός εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία απαντάει στον υπουργό Εσωτερικών της Βουλγαρίας κ. Μπόικο Ρασκόφ, ο οποίος κατηγόρησε το Πατριαρχείο Βουλγαρίας ότι έχει συνάψει συμφωνία με τον πρώην πρωθυπουργό της Βουλγαρίας κ. Μπόικο Μπορίσοφ αποδεχόμενο δωρεές από το κράτος. Ο Σεβασμιώτατος σημειώνει στην ανακοίνωσή του ότι: “Είναι σαφές ότι η...
06 Ιουλίου, 2021 - 16:16
Τελευταία ενημέρωση: 06/07/2021 - 16:09

“Η αμαρτία δεν έχει οντότητα και το μίσος δεν έχει μέλλον”

Διαδώστε:
“Η αμαρτία δεν έχει οντότητα και το μίσος δεν έχει μέλλον”

Ο Μητροπολίτης Στάρα Ζαγκόρας κ. Κυπριανός εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία απαντάει στον υπουργό Εσωτερικών της Βουλγαρίας κ. Μπόικο Ρασκόφ, ο οποίος κατηγόρησε το Πατριαρχείο Βουλγαρίας ότι έχει συνάψει συμφωνία με τον πρώην πρωθυπουργό της Βουλγαρίας κ. Μπόικο Μπορίσοφ αποδεχόμενο δωρεές από το κράτος.

Ο Σεβασμιώτατος σημειώνει στην ανακοίνωσή του ότι: “Είναι σαφές ότι η πολιτική ατζέντα λειτουργεί διαφορετικά. Το πνεύμα αγαπά να μιλά και το κάνει για να μας υπενθυμίζει ότι οι λέξεις έχουν αξιοπρέπεια μόνο όταν εμπεριέχουν αλήθεια. Που είναι τα αποδεικτικά στοιχεία στις δηλώσεις του Υπουργού;

Δεν υπάρχουν και δεν υπάρχουν γιατί η Ιερά Σύνοδος του Πατριαρχείου Βουλγαρίας υπερασπίστηκε την απόφαση να μην επιτρέψει σε κληρικούς των Επισκοπών να είναι μέλη οποιουδήποτε κόμματος. Επιπλέον πάντα επιδίωκε να απλώσει ένα χέρι βοηθείας σε όλους τους πιστούς ανεξάρτητα από τις πολιτικές τους πεποιθήσεις.

Είναι μεγάλος ο πόνος στις καρδιές μας που ο Υπουργός μας κατηγορεί ενώ πάντα οι κληρικοί μας προσεύχονται για την εκάστοτε κυβέρνηση και τον στρατό μας. Στόχος είναι σαφώς να προκληθούν αρνητικά συναισθήματα προς το σώμα της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Βουλγαρίας, τους κληρικούς και τους πιστούς. Και στο όχι τόσο μακρινό παρελθόν η άθεη κυβέρνηση κατηγορούσαν την Εκκλησία για ενοχή για να πετύχουν άλλους στόχους και τότε φυλακίστηκαν και εξοντώθηκαν κληρικοί και διανοούμενοι.  Η αμαρτία δεν έχει οντότητα και το μίσος δεν έχει μέλλον για αυτό δε συνέβη η εξόντωση της Εκκλησίας. 

Η αδικία δεν μπορεί να επιφέρει δικαιοσύνη. Δόξα τω Θεώ εμείς κληρονομούμε τους λόγους της Αιώνιας Ζωής που διατηρούνται στο πνεύμα των Ορθοδόξων προγόνων μας οι οποίοι κατά τη διάρκεια της δουλείας και της ταλαιπωρίας και των επιδημιών και όλων των δυσκολιών προσεύχονταν στον ναό. Είναι η απόδειξη ότι δεν πρέπει να καταστρέψουμε την αιώνια ενότητα μεταξύ της ψυχής και της πνευματικότητας.

Ο ευσεβής υποστηρίζει την Ορθόδοξη πίστη και η Ορθόδοξη πίστη υποστηρίζει τους ανθρώπους επειδή η Εκκλησία δεν είναι μια κοινότητα κληρικών αλλά μια κοινότητα όλων των Ορθοδόξων ανθρώπων. Οι ναοί και τα μοναστήρια βρίσκονται στις καρδιές των πιστών για αυτό το λόγο θα ήθελα να ευχαριστήσω για ακόμα μια φορά για τα χρήματα που δόθηκαν για την αποκατάσταση της Μονής Σίπκα από του Συμβούλιο των Υπουργών με πρωθυπουργό τον κ. Μπορίσοφ”.

Και καταλήγει ο Σεβασμιώτατος κ. Κυπριανός “Για να είμαστε λογικοί πρέπει να αντλήσουμε σοφία και ηθική από την Ορθόδοξη πίστη μας. Ας ξεπεράσουμε τους εαυτούς μας”. 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων