16/11/2021 16/11/2021 Με την ευλογία του Μακαριωτάτου Πατριάρχη Σόφιας κ.κ. Νεοφύτου ξεκίνησαν οι εργασίες για την ανέγερση των νέων μοναστηριακών κτηρίων της Ιεράς Μονής Αγίου Γεωργίου Κρεμικόφσκι, που βρίσκεται 25 χλμ βορειοανατολικά της Σόφιας, στη νότια πλαγιά της Στάρα Πλανίνα. Επιμέλεια-Μετάφραση: Ευγενία Δίτσα  Τον αγιασμό τέλεσε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Λευκουπόλεως (Μπελογκραντσίκ) κ. Πολύκαρπος, βοηθός του Πατριάρχη...
16 Νοεμβρίου, 2021 - 13:10
Τελευταία ενημέρωση: 16/11/2021 - 13:17

Αγιασμός και θεμελίωση στη Μονή Αγίου Γεωργίου Κρεμικόφσκι

Διαδώστε:
Αγιασμός και θεμελίωση στη Μονή Αγίου Γεωργίου Κρεμικόφσκι

Με την ευλογία του Μακαριωτάτου Πατριάρχη Σόφιας κ.κ. Νεοφύτου ξεκίνησαν οι εργασίες για την ανέγερση των νέων μοναστηριακών κτηρίων της Ιεράς Μονής Αγίου Γεωργίου Κρεμικόφσκι, που βρίσκεται 25 χλμ βορειοανατολικά της Σόφιας, στη νότια πλαγιά της Στάρα Πλανίνα.

Επιμέλεια-Μετάφραση: Ευγενία Δίτσα

Τον αγιασμό τέλεσε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Λευκουπόλεως (Μπελογκραντσίκ) κ. Πολύκαρπος, βοηθός του Πατριάρχη Βουλγαρίας, μαζί με τον Αρχιμανδρίτη Ευθύμιο, τον Οικονόμο Σεραφείμ Γιάνεφ και τον εν ενεργεία Ηγούμενο της Μονής, Αρχ. Γκεόργκι Μλαντένοφ και πολλοί ακόμα ιερείς.

Μετά τον αγιασμό του ύδατος, με δέουσα ευλάβεια τοποθετήθηκαν οι τρεις λίθοι για στέρεη και ευλογημένη θεμελίωση, ενώ στον ουρανό σχηματίστηκε το σύμβολο της του Χριστού Εκκλησίας, ο Τίμιος Σταυρός.  

Στην ομιλία του μετά τον αγιασμό, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος κ. Πολύκαρπος εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς τον Θεό για την ευεργεσία Του προς την ιερά μονή και για το γεγονός ότι με τον εορτασμό της έναρξης της ανέγερσης των νέων κτηρίων της μονής αυτή «ανασταίνεται» για μια πληρέστερη πνευματική, λειτουργική, κοινωνική, πολιτιστική και οικονομική ζωή.

Ευχαρίστησε, επίσης, όλους όσους εργάστηκαν σκληρά και στήριξαν την ιδέα του π. Σεραφείμ και τόνισε ότι αυτή η στήριξη είναι σημαντική, γιατί μέσω αυτής η Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου θα πάρει τη θέση που της αξίζει στη ζωή των πολιτών και του πιστού ορθόδοξου λαού.

Καταλήγοντας, χαιρέτησε τους πάντες εκ μέρους του Μακαριωτάτου Πατριάρχη Βουλγαρίας Νεόφυτου και επεσήμανε ότι η συγκεκριμένη εκδήλωση δεν θα ήταν ίδια αν δεν είχε ευλογηθεί και υποστηριχθεί από τον Πατριάρχη Νεόφυτο και την Ιερά Μητρόπολη Σοφίας.

Ο Επίσκοπος Πολύκαρπος ευχήθηκε καλή επιτυχία στην κατασκευή και ευχήθηκε να συγκεντρωθούν ξανά σύντομα στους προαύλιους χώρους της μονής, για να αγιάσουν τα νεόδμητα κτίρια της μονής.

Το έργο υλοποιείται με τη συνδρομή της Ευρωπαϊκής Ένωσης και χρηματοδοτείται από επιχορήγηση ως εξής: Ευρωπαϊκή χρηματοδότηση ύψους 6.732.923 , 15 BGN, Εθνική χρηματοδότηση ύψους 1.188.162,91 BGN και το Ταμείο για τις Βιώσιμες Πόλεις ύψους 1.829.404 BGN.

Το μοναστήρι θα αποκτήσει νέο μοναστηριακό κτίριο, το οποίο θα περιέχει μοναστηριακά κελιά, εκθεσιακούς χώρους, μουσείο, αρχαιολογική γωνιά, κουζίνα και τραπεζαρία, εκκλησία αφιερωμένη στον Άγιο Γεώργιο της Σόφιας, εργαστήρια στα οποία θα παράγονται τα προϊόντα της μονής. Το μοναστήρι θα αποκτήσει πιο εντυπωσιακή όψη και θα ενθουσιάσει τους επισκέπτες-προσκυνητές του, με ευκαιρίες μέσα από τις οποίες ο καθένας μπορεί να βρει πνευματικό όφελος στη ζωή του.

Για περισσότερες εικόνες κάντε κλικ εδώ – https://flic.kr/s/aHsmX7ng2j

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων