30/01/2023 30/01/2023 Με πανηγυρική Θεία Λειτουργία εορτάστηκε η μνήμη των Τριών Ιεραρχών στην ομώνυμη Ιερά Μονή της Μητροπολιτικής περιφέρειας Ορλαντόφσκι, της Σόφιας. Με την ευλογία του Πατριάρχη Βουλγαρίας κ.κ. Νεοφύτου, ιερούργησε ο Επίσκοπος Μπελογκρντσίκ κ. Πολύκαρπος. Μετά τη Θεία Λειτουργία, ο Επίσκοπος κ. Πολύκαρπος ανέλυσε την ευαγγελική περικοπή της Κυριακής της Χαναναίας, και αναφέρθηκε στον βίο των Τριών Ιεραρχών,...
30 Ιανουαρίου, 2023 - 12:45
Τελευταία ενημέρωση: 30/01/2023 - 12:48

Η εορτή των Τριών Ιεραρχών στη Σόφια

Διαδώστε:
Η εορτή των Τριών Ιεραρχών στη Σόφια

Με πανηγυρική Θεία Λειτουργία εορτάστηκε η μνήμη των Τριών Ιεραρχών στην ομώνυμη Ιερά Μονή της Μητροπολιτικής περιφέρειας Ορλαντόφσκι, της Σόφιας. Με την ευλογία του Πατριάρχη Βουλγαρίας κ.κ. Νεοφύτου, ιερούργησε ο Επίσκοπος Μπελογκρντσίκ κ. Πολύκαρπος.

Μετά τη Θεία Λειτουργία, ο Επίσκοπος κ. Πολύκαρπος ανέλυσε την ευαγγελική περικοπή της Κυριακής της Χαναναίας, και αναφέρθηκε στον βίο των Τριών Ιεραρχών, δηλαδή του Μεγάλου Βασιλείου, του Γρηγορίου του Θεολόγου και του Ιωάννη του Χρυσοστόμου.

Ο Επίσκοπος κ. Πολύκαρπος προέτρεψε τους πιστούς να λαχταρούν και να επιδιώκουν την καθημερινή συνάντηση με τον Κύριο Ιησού Χριστό. Επίσης τους προέτρεψε να έχουν μια αγνή ζωή.

Στη συνέχεια, τους συμβούλεψε να έχουν πάντα ως καλό παράδειγμα τα έργα των αγίων πατέρων, ενώ τους υπενθύμισε ότι η αγιότητα είναι εφικτή για όλους, αρκεί να κάνουμε ένα βήμα κοντά στον Θεό.

Ακόμη, ο Επίσκοπος κ. Πολύκαρπος, εκ μέρους του Πατριάρχη Βούλγαρης κ.κ. Νεοφύτου, ευχήθηκε υγεία, χαρά και ειρήνη.

Στο τέλος παρατέθηκε γεύμα που ετοίμασαν οι ευσεβείς χριστιανοί από την ενορία της Οσίας Παρασκευής της Επιβατινής στο Ορλαντόφσκι.

Περισσότερες φωτογραφίες ΕΔΩ

Με πληροφορίες και φωτογραφίες bg-patriarshia.bg

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων