07/05/2023 07/05/2023 Το Πατριαρχείο Βουλγαρίας εόρτασε τη μνήμη του Αγίου Γεωργίου του Μεγαλομάρτυρος και Τροπαιοφόρου με το παλαιό εορτολόγιο στις 6 Μαΐου, Ημέρα Εορτασμού των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας, γνωστή και ως Ημέρα Γενναιότητας, κατά την οποία τελέστηκε ο παραδοσιακός αγιασμός των πολεμικών σημαιών και πραγματοποιήθηκε στρατιωτική παρέλαση μετά από διακοπή τριών ετών. Του Νίκου Οικονόμου /...
07 Μαΐου, 2023 - 9:21
Τελευταία ενημέρωση: 07/05/2023 - 9:41

Η εορτή του Αγίου Γεωργίου και των Ενόπλων Δυνάμεων στη Σόφια

Διαδώστε:
Η εορτή του Αγίου Γεωργίου και των Ενόπλων Δυνάμεων στη Σόφια

Το Πατριαρχείο Βουλγαρίας εόρτασε τη μνήμη του Αγίου Γεωργίου του Μεγαλομάρτυρος και Τροπαιοφόρου με το παλαιό εορτολόγιο στις 6 Μαΐου, Ημέρα Εορτασμού των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας, γνωστή και ως Ημέρα Γενναιότητας, κατά την οποία τελέστηκε ο παραδοσιακός αγιασμός των πολεμικών σημαιών και πραγματοποιήθηκε στρατιωτική παρέλαση μετά από διακοπή τριών ετών.

  • Του Νίκου Οικονόμου / ope.gr

Επίκεντρο των εορτασμών ήταν η πλατεία του Πρίγκιπα Αλεξάνδρου Α’ στη Σόφια όπου ο Επίσκοπος Μελενίκου κ. Γεράσιμος τέλεσε τον Αγιασμό των πολεμικών σημαιών και των στρατιωτικών τμημάτων της παρέλασης παρουσία του Προέδρου της Βουλγαρίας Ρούμεν Ράντεφ.

Παρέστησαν επίσης η Αντιπρόεδρος Ιλιάνα Γιότοβα, η Δήμαρχος της Σόφιας Γιορντάνκα Φαντάκοβα, αξιωματικοί, βουλευτές, ξένοι στρατιωτικοί ακόλουθοι, διπλωμάτες και πλήθος κόσμου.

Ο Επίσκοπος Μελενίκου κ. Γεράσιμος εκφώνησε τον χαιρετισμό του Μακαριωτάτου Πατριάρχη Βουλγαρίας κ.κ. Νεοφύτου ο οποίος, μεταξύ άλλων, αναφέρει:

«Σήμερα υποκλινόμαστε μπροστά στο θυσιαστικό άθλο όλων των γνωστών και αγνώστων στρατιωτών που έδωσαν τη ζωή τους για την πατρίδα μας, υπερασπιζόμενοι την ελευθερία και την ανεξαρτησία της, καθώς και σε όσους συνεχίζουν το πατριωτικό τους έργο.

Σήμερα ραντίζουμε με αγιασμό τις σημαίες του Βουλγαρικού στρατού, που επιδεικνύουν  ένα αδάμαστο πνεύμα σε όλη τη γεμάτη αντιξοότητες χιλιετή ιστορία μας, δεόμενοι στον Παντοδύναμο Θεό για την εύνοια, την προστασία, την καθοδήγηση και τη χάρη Του προς τους υπερασπιστές της επίγειας πατρίδας μας μέσω των προσευχών στον Άγιο Μεγαλομάρτυρα Γεώργιο τον Τροπαιοφόρο.

Για όλα εκείνα τα άξια τέκνα της μητέρας Βουλγαρίας, που με τίμημα της ζωής τους υπερασπίζονται την ασφάλεια και την εθνική μας κυριαρχία, σήμερα η Αγία μας Εκκλησία προσεύχεται θερμά. Είθε ο Θεός να τους ενισχύει και να τους δίνει δύναμη στο θυσιαστικό τους έργο.»

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων