07/05/2024 07/05/2024 Η μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου εορτάστηκε στο Πατριαρχείο Βουλγαρίας τη Δευτέρα του Πάσχα, 6 Μαΐου 2024, η οποία είναι παράλληλα η Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας, γνωστή επίσης και ως Ημέρα Ανδρείας, κατά την οποία τελέστηκε ο παραδοσιακός αγιασμός των πολεμικών σημαιών και πραγματοποιήθηκε στρατιωτική παρέλαση. Του Νίκου Οικονόμου / ope.gr...
07 Μαΐου, 2024 - 11:08
Τελευταία ενημέρωση: 07/05/2024 - 10:00

Η εορτή του Αγίου Γεωργίου και των Ενόπλων Δυνάμεων στη Βουλγαρία

Διαδώστε:
Η εορτή του Αγίου Γεωργίου και των Ενόπλων Δυνάμεων στη Βουλγαρία

Η μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου εορτάστηκε στο Πατριαρχείο Βουλγαρίας τη Δευτέρα του Πάσχα, 6 Μαΐου 2024, η οποία είναι παράλληλα η Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας, γνωστή επίσης και ως Ημέρα Ανδρείας, κατά την οποία τελέστηκε ο παραδοσιακός αγιασμός των πολεμικών σημαιών και πραγματοποιήθηκε στρατιωτική παρέλαση.

  • Του Νίκου Οικονόμου / ope.gr

 

Επίκεντρο των εορτασμών ήταν η πλατεία μπροστά από τον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Αγίου Αλεξάνδρου Νιέφσκι στη Σόφια, όπου ο Μητροπολίτης Βράτσης κ. Γρηγόριος, Αντιπρόεδρος της Ιεράς Συνόδου του Πατριαρχείου Βουλγαρίας, τέλεσε τον Αγιασμό των πολεμικών σημαιών και των στρατιωτικών τμημάτων της παρέλασης παρουσία του Προέδρου της Βουλγαρίας και Ανωτάτου Διοικητή των Ενόπλων Δυνάμεων, Ρούμεν Ράντεφ.

Μεταξύ των παρευρισκομένων ήταν επίσης ο υπηρεσιακός Πρωθυπουργός Ντιμίταρ Γκλάβτσεφ, η Αντιπρόεδρος της Εθνοσυνέλευσης Ροσίτσα Κίροβα, ο  Υπουργός Άμυνας Ατανάς Ζαπριάνοφ, ο Δήμαρχος της Σόφιας Βασίλ Τερζίεφ, αξιωματικοί του Βουλγαρικού Στρατού, διπλωμάτες και πλήθος κόσμου.

Ο Πρόεδρος της Βουλγαρίας Ρούμεν Ράντεφ κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη και στη συνέχεια ακολούθησε η στρατιωτική παρέλαση. Κατά την ανάκρουση του εθνικού ύμνου και την έπαρση των πολεμικών σημαιών δόθηκε το παράγγελμα για είκοσι τιμητικούς πυροβολισμούς στον αέρα.

Οι εορτασμοί ολοκληρώθηκαν με την πτήση τριών μαχητικών αεροσκαφών MiG-29 πάνω από την πλατεία του Ιερού Καθεδρικού Ναού του Αγίου Αλεξάνδρου Νιέφσκι.

Στην ομιλία του ο Μητροπολίτης Βράτσης κ. Γρηγόριος αναφέρθηκε στον τιμώμενο Άγιο Γεώργιο και στην αρχαία παράδοση να τιμώνται παράλληλα αυτή την ημέρα οι Βουλγαρικές Ένοπλες Δυνάμεις.

«Έχοντας πάντα τον ένδοξο Βουλγαρικό Στρατό στις προσευχές της, σήμερα η Ορθόδοξη Εκκλησία μας τελεί τον αγιασμό των σημαιών του Βουλγαρικού Στρατού – με προσευχή και αιώνια μνήμη για όλους τους πολεμιστές μας, τους γνωστούς και αγνώστους υπερασπιστές της Μητέρας Βουλγαρίας», επισήμανε, μεταξύ άλλων, ο Μητροπολίτης Βράτσης κ. Γρηγόριος.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων